• BIST 9524.59
  • Altın 2490.463
  • Dolar 32.5466
  • Euro 34.7015
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Konukoğlu Nizip’te Deneyimlerini Anlattı

Konukoğlu Nizip’te Deneyimlerini Anlattı
SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, günümüzde okumayanın başarı şansının yok denecek kadar az olduğunu söyledi.

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, günümüzde okumayanın başarı şansının yok denecek kadar az olduğunu söyledi.

Nizip Ticaret Odası (NTO) Osman Sayın Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. NTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, açılış konuşmasında, Abdulkadir Konukoğlu'nu misafir etmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Konukoğlu, Nizip Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları, Gaziantep Üniversitesi Nizip Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özaslan, NTO Meclis Başkanı Mustafa Doktoroğlu, İlçe Müftüsü Osman Şekerci, Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Zaroğlu, Meclis Başkanı Hamit Şanverdi, Reyhanlı Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karaca ile Nizipli sanayici ve işadamlarının katıldığı konferansta, deneyimlerini paylaştı.

Yarım asrı aşan iş yaşamı ve sivil toplum kuruluşlarında aldığı görevlerin sunumunun ardından konuşmaya başlayan Konukoğlu, işadamları ve sanayicileri eğitime önem vermeye ve çocuklarını en iyi koşullarda okutmaya çağırdı.

Sakıp Sabancı, Vehbi Koç, kendisi ve toplumda bilinen birçok zengine bakılıp, "Okuyan ne oldu, bunlar okumadılar ama zengin oldular" denilmesini büyük bir yanılgı olarak yorumlayan Konukoğlu, "Bizden önceki ve bizim kuşakta okumadan başarılı olunmuş, doğru ama o dönemde okuyan kaç kişiydi? Günümüzde bizim gibi okumayanların başarı şansı yok. Artık bir üniversiteyi bitirmek de yetmiyor. Yüksek lisansı, doktorası, ikinci üniversitesi, yabancı dili ve mümkünse ikinci yabancı dili şart oldu" dedi.

BAŞARININ KOŞULLARI

Başarı için çok çalışılması, paylaşılması ve hak yenilmemesi gerektiğini anlatan Konukoğlu, "Başarı için çalışırken merdivenleri yavaş yavaş, teker teker, hazmederek çıkın ki, ulaştığınız yerin kıymetini bilin, orada kalın. SANKO Holding Onursal Başkanlığı'na giden yolun başlangıcının, babamın olmasına rağmen işletmede yerleri süpürmek ve tezgahları silmek olduğunu bilmenizi isterim" diye konuştu.

Sanata olan sevdası nedeniyle, babası Sani Konukoğlu'nun karşı çıkmasına rağmen ortaokul eğitimini bırakıp işletmeye geldiğinde, babasının kendisini ustasının yanına götürdüğünü kaydeden Konukoğlu, "Babam, ustama "eti senin kemiği benim. Sakın ola patronun oğlu diye düşünme" diyerek teslim etti. Bana da "burada baba yok, baba evde" diye, iş ortamında uymam gereken kuralın altını çizdi" ifadelerini kullandı.

Babasının vefatı sonrasında kardeşleri ile birlikte el ele vererek örnek bir dayanışma sergilediklerini anımsatan Konukoğlu, SANKO'nun tarihçesine ilişkin bilgi aktardı. 11 sektörde faaliyette bulunduklarına vurgu yapan Konukoğlu, paylaşılmadan mutlu olunamayacağına dikkati çekti.

EFT BENZETMESİ

"Canın ve malın sigortası" olarak tanımladığı hayır işlerini ve zekat verilmesini "Ahirete EFT işlemi" diye tanımlayan Konukoğlu, şöyle devam etti:

"EFT işlemi nedir? Görmediğin, varlığını bildiğin parayı, bilgisayarla İnternet ortamında göndermek değil mi? Tuşa bastığınızda o paranın gönderildiğine inanıyor muyuz? İnanıyoruz. Okuduğumuz duanın, yaptığımız hayrın, dağıttığımız zekatın da yerine ulaşacağına inanıyoruz. Hayır işleri ve zekat dağıtılması da bir anlamda ahirete EFT işlemidir. Gaziantep Üniversitesi'ne Sani Konukoğlu İlahiyat Fakültesi'nin temelini atarken bu konuya değinince, törende hazır bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez, benim "öbür dünyaya EFT işlemi" olarak anlattığım hayır işlerinin Kur'an-ı Kerim'de, "herkes önceden eliyle göndermeyi bilmeli" şeklinde yer aldığını söylemişti.

Sani Konukoğlu Vakfı ve Konukoğlu Ailesi olarak üçü fakülte binası olmak üzere 21 okul, Gaziantep Üniversitesi Sani Konukoğlu Tekstil Mühendisliği binası yanına, makine teçhizatı ile birlikte Tekstil Araştırma Merkezi kurduk. Merkezde mühendis adaylarına pamuğun işlenmesi, ipliğe ve kumaşa dönüşmesi aşamaları uygulamalı olarak gösteriliyor. Şimdiye kadar 13 cami yaptırdık, iki cami inşaatımız devam ediyor. Her yıl 1.500'ün üzerine üniversite öğrencisine karşılıksız burs veriyoruz. Bu yıl ayda 400 TL gönderdik. Burs alan öğrencilerden tek istediğimiz, iş hayatına atıldıklarında, ailelerinin geçimini sağladıklarında mümkün ise bir öğrenciye burs vermeleridir.

Bunların yanı sıra her yıl 10 bin öğrenciye tepeden tırnağa kıyafet, 10 bin öğrenciye okul çantası içerisinde bir yıllık ihtiyacına yetecek kırtasiye dağıtıyoruz. 35 bin aileye gıda yardımı ulaştırıyoruz. Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde bunları yaparken gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasına ve dağıtım sırasında çirkin görüntü oluşmamasına, ihtiyaç sahiplerinin rencide edilmemesine azami dikkat ediyoruz. Yardım ne kadar ulvi bir anlayış ise ihtiyaç sahiplerini afişe etmek o kadar üzücü ve yanlıştır. Peki bunu neden anlatıyorum derseniz, tamamen teşvik olması içindir. Bu tür yardımlardan yararlananların fotoğraflarını bilgilendirmelerimizde göremezsiniz."

SANAYİCİLİK BİR KÜLTÜRDÜR

Türkiye'de sanayi kültürünün henüz gelişmediğini, bunda sanayi geçmişimizin eskilere dayanmamasının büyük rolü bulunduğunu ifade eden Konukoğlu, kendilerinden sonraki kuşakların farklı iş yapış anlayışı ile daha başarılı sanayici olacaklarını söyledi.

Günümüzde Ar-Ge'nin olmazsa olmaz haline geldiğini, ancak Türkiye'de yeterli sermaye birikimi bulunmamasının Ar-Ge önündeki en büyük engel olduğunu belirten Konukoğlu, SANKO'nun Ar-Ge'nin önemini bilen ve değerlendiren şirketler arasında yer aldığını anımsattı.

Konukoğlu, Ar-Ge çalışmaları sonucu, SANKO'nun İnegöl'de İsko markası ile denim üretimi yaptığını vurgulayarak, "Yıllık 250 milyon metre üretim kapasitemizin yanı sıra, kalitemiz ve modamızla denimde dünyada açık ara birinci sıradayız. Dünyada aklınıza gelen en ünlü kot markaları, İsko'nun koleksiyonunu görmeden koleksiyonlarını hazırlamazlar. İşte Ar-Ge, işte başarı budur" diyerek mutluluğunu paylaştı.

Türkiye'de son yıllarda Ar-Ge yatırımlarına çok önemli destekler verildiğini bildiren Konukoğlu, katılımcıları Ar-Ge teşviklerinden yararlanmaya çağırdı.

Katılımcılara, mutluluk ve hırsın başarı üzerindeki etkisini anlatan Konukoğlu, "Sizden daha az kazananları, sizin yaptığınız işi yapamayanları görünce halinize şükredin ve mutlu olun. Ancak, sizden daha yukarıya tırmananları da görüp hırslanın. Mutlu ve hırslı olun ama hiçbir zaman hırsınızın aklınızın, mantığınızın önüne geçmesine izin vermeyin" diyerek, sözlerini tamamladı.

Konferans sonunda Nizip Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları ve NTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt tarafından Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu'na günün anısına hediye, Nizipspor Kulübü Başkanı Mehmet Karaçalı tarafından da takımın "27" sırt numaralı forması verildi.

Konukoğlu Nizip’te Deneyimlerini Anlattı

Konukoğlu Nizip’te Deneyimlerini Anlattı

Konukoğlu Nizip’te Deneyimlerini Anlattı

Konukoğlu Nizip’te Deneyimlerini Anlattı

Konukoğlu Nizip’te Deneyimlerini Anlattı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim