• BIST 9524.59
  • Altın 2503.102
  • Dolar 32.5844
  • Euro 34.5241
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Konukoğlu, Dünya Kadınlar Gününü Kutladı

Konukoğlu, Dünya Kadınlar Gününü Kutladı
Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, ülkenin hedeflerine ulaşabilmesi için kadınların üretim gücünü ve potansiyelini...

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, ülkenin hedeflerine ulaşabilmesi için kadınların üretim gücünü ve potansiyelini toplumsal hayata geçirmek gerektiğini belirterek, "Kadınların, ekonomiye katılımını daha fazla teşvik etmeliyiz" dedi.

Yayımladığı mesajında Dünya Kadınlar Gününü iyi dilekleriyle kutlayan Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, kadınların aile ve toplum arasında önemli bir köprü görevi gördüğünü ifade ederek, toplumsal fırsatlardan erkeklerle eşit biçimde yararlanmaları gerektiğini belirtti. Türkiye'de kadınların durumuna ilişkin verilerde sürekli bir iyileşme görülmekle birlikte arzu edilen noktada olmadığını kaydeden Konukoğlu, "Kadınların iş gücü piyasasındaki yeri halen düşük düzeyde bulunuyor. Tabloya bakıldığında kadınların iş gücüne katılma oranı 31,6 ve istihdama katılma oranı yüzde 27,5. Ülkemizde kadın girişimci oranı sadece yüzde 8,7 ve işveren konumunda olan kadınların oranı yüzde 1,1 düzeyinde bulunuyor. Kadının ekonomiye katılımını daha fazla teşvik etmeli, genç kadın girişimci potansiyelini artırmalıyız. Bunun için sorumluluğu bulunan tüm taraflarca daha fazla çalışma yapılması gerektiği açıktır. Türkiye'nin ekonomik ve sosyal kalkınmasını daha ileriye taşıması, şüphesiz kadınların çalışma hayatına daha fazla katılmasıyla mümkün olabilecektir. 2023 hedeflerine ulaşabilmemiz için kadınların gücünü, aklını ve potansiyelini toplumsal hayata geçirmeliyiz" ifadelerini kullandı. GSO olarak, girişimci kadınların her zaman yanında ve destekçileri olduklarını vurgulayan Konukoğlu, "Tüm kadınların bir gün değil her gün hatırlanması ve hak ettikleri değeri görmesi, toplumda istedikleri konuma yükselmeleri dileklerimle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü içtenlikle kutlarım" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim