• BIST 8718.11
  • Altın 2242.741
  • Dolar 32.3254
  • Euro 35.1547
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Konsolos eşleri baklava açtı

Konsolos eşleri baklava açtı
Baklava ustası Nadir Güllü Karaköy'de bulunan imalathanesinde Konsolos eşlerini ağırladı.

Baklava ustası Nadir Güllü Karaköy'de bulunan imalathanesinde Konsolos eşlerini ağırladı. Konsolos eşlerine baklava yapmanın inceliklerini öğreten Güllü, dostluk ve barış mesajı verdi. Baklava yufkası açmaya çalışan konsolos eşleri bol bol selfi çekinirken eğlenceli dakikalar yaşandı.

Baklava ustası Nadir Güllü Karaköy'de bulunan imalathanesinde Konsolos eşlerini ağırladı. Güllü, konsolos eşlerine baklava ikram ederek baklava yapmanın inceliklerini anlattı. Baklava ustası Güllü'yü pür dikkat dinleyen 15 konsolos eşi baklavaların tadına baktı. Daha sonra baklava ustası Nadir Güllü, konsolos eşlerini imalathaneye alarak baklava yapmayı öğretti. Baklava yufkası açmaya çalışan konsolos eşleri bol bol selfi çekindi. Eğlenceli dakikaların yaşandığı baklava derslerinde Nadir Güllü ortak barış mesajı verdi. Konsolos eşleri baklava derslerinde çok eğlendiği söylerken baklava yapımı sırasında renkli görüntüler oluştu.

Konsolos eşlerini toplayarak barış mesajı veren ve onlara baklava yapmanın inceliklerini öğreten Nadir Güllü, "Türkiye'ye hoş geldiniz. Bizler hem işadamı, hem sanatkar, hem ustayız. Baklavacılık bir el sanatıdır. Benim ustam babamdı. Baklava yapmak emek ister, güç ister, dikkat ister, itina ister. Dostluk şudur dünyaya savaş değil barış gelsin ülkeler arası dostluk olsun. Ben istiyorum ki baklava tatlıdır. Tatlı yeyip tatlı konuşalım. Dünyaya savaş değil barış gelsin" dedi.

Nadir Güllü'ye kendilerine vakit ayırdığı için teşekkür eden Arnavutluk Konsolosunun eşi Ebru Sanver, "Nadir bey hiç kırmadı beni hep kapılarını açıyor ve emek zaman her şeyini bize vererek bu güzel gösteriyi bize yapmak olacak şey değil ama o bu güzel ortamı bu titizliği gösteriyor bizlere çok teşekkür ederim kendisine. Konsolosların eşleri çok mutlu oldu. Arada bir yanıma gelip çok teşekkür ederim diyorlar. Hepsi ilk defa geliyor. Ortam hoşlarına gitti. Baklava yapmayı öğrenmeye çalışıyorlar ama pek deneyeceklerini sanmıyorum. Çünkü bu gördüğünüz gibi ayrı bir sanat" diye konuştu.

Kuveyt Başkonsolosunun eşi Heba La Matrook ise "Kuveyt Başkonsolosunun eşiyim. 1 yıldan beri buradayım. Ve zaten Küveytliler bizler baklavayı çok seviyoruz. Hemen hemen hepsi buraya Nadir Güllü müessesesine geliyorlar. Belki baklava yapmayı bundan sonra denerim. Tabi ki yemek daha güzel" şeklinde konuştu.

Konsolos eşleri baklava açtı

Konsolos eşleri baklava açtı

Konsolos eşleri baklava açtı

Konsolos eşleri baklava açtı

Konsolos eşleri baklava açtı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim