• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Konservatuvar Öğrencileri Büyüledi

Konservatuvar Öğrencileri Büyüledi
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin verdiği Geleneksel Yeni Yıl Viyolonsel ve Oda Müziği Konseri yoğun ilgi gördü.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin verdiği Geleneksel Yeni Yıl Viyolonsel ve Oda Müziği Konseri yoğun ilgi gördü. Genç sanatçı adaylarının keman ve viyolonselde hayat verdiği birbirinden güzel Klasik Batı Müziği eserleri yorumları, izleyicilerden alkış aldı.

Çukurova Üniversitesi Yalçın Yüreğir Konser Salonu'nda önceki gece gerçekleştirilen viyolonsel ve oda müziği konserinde, ÇÜ Devlet Konservatuvarı 7. sınıf öğrencisi Bahar Yargı, Lise 1 öğrencisi Beste Yıldız, Lise 2 öğrencisi Umay Açanal, Lise 3 öğrencileri Sezin Bülbül, Dilan Karayılan, Sıla Okay, Selin Yağmur Usul, Kaan Alıcıoğlu, İnci Basmacı ve lisans 1 öğrencisi Erol Emmioğlu sahne alırken, Konservatuvar Öğretim Görevlisi Madina Julmurzina piyano ile eşlik etti.

Konserde Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Toğrul Ganiyev, Konservatuvar Öğretim Görevlisi Slava Kaınov, Çukurova Üniversitesi öğretim üyeleri ve personeli, öğrenci yakınları ve çok sayıda müziksever dinleyici olarak bulundu.

Yaklaşık 1 saat süren viyolonsel ve oda müziği konserinde, "L. Beethoven'ın Sonate 5 1.Bölüm, G.Handel'in Passacaglia, F.Schubert'in Ave Maria, K.A.R.A. Karayev'in Dans ve J.Brahms'ın Hungarian Dance 6" eserlerini büyük ustalıkla çalan öğrenciler bol bol alkış aldı.

Bu arada, Öğretim Görevlisi Madina Julmurzina'nın piyano ile eşlik ettiği Beste Yıldız da, viyolonsel solo konserde, "A.Piazzola'nın Oblivion, C. Saint'in Saens ve Allegro Appassionato" parçalarını çalarken hünerlerini başarıyla sergiledi ve izleyicilere unutulmaz dakikalar yaşattı.

Konser sonunda tebrikleri kabul eden başarılı öğrenciler, başta okul müdürleri Toğrul Ganiyev, öğretim görevlisi Slava Kainov olmak üzere tüm hocalarının kendilerinde büyük emekleri bulunduğunu belirterek, "Birbirinden değerli hocalarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyoruz. Nitelikli eğitim almamızda ve başarılı olmamızda onların büyük çaba ve katkıları var. Onların desteği ile başarı çıtasını daha yukarılara taşıyacağımıza inanıyoruz" dediler.

Konservatuvar Öğrencileri Büyüledi

Konservatuvar Öğrencileri Büyüledi

Konservatuvar Öğrencileri Büyüledi

Konservatuvar Öğrencileri Büyüledi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim