• BIST 9079.97
  • Altın 2323.551
  • Dolar 32.3392
  • Euro 34.9657
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Kongre turizmi masaya yatırılacak

Kongre turizmi masaya yatırılacak
Ankara Valiliğinin himayelerinde, Ankara Kalkınma Ajansı ile Ankara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (ANTOD) ana sponsorluğu ve organizatörlüğünde;...

Ankara Valiliğinin himayelerinde, Ankara Kalkınma Ajansı ile Ankara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (ANTOD) ana sponsorluğu ve organizatörlüğünde; Transnet, Congresium Ankara ve Turkish Airlines destekleri ile 12 Aralık 2017 tarihinde Wyndham Ankara Otel'de 1. Uluslararası Kongre Turizmi Konferansı gerçekleşecek.

Yakın zamanda uluslararası kongre, fuar ve konferans etkinlikleri ile kendinden söz ettiren Ankara, önümüzdeki yıllarda yapılacak yeni kongre alanı ile daha da ön plana çıkmayı planlıyor. Bu kapsamda Ankara Kalkınma Ajansı ve ANTOD iş birliği ile özellikle uluslararası arenada kongre turizminin Ankara'da tanıtılması ve tartışılması adına 1. Uluslararası Kongre Turizmi Konferansı'nın katkıları olacak. Gün boyu sürecek konferans açılış konuşmaları ve akabinde üç panel oturumu ile devam edecek.

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, "Ankara Kalkınma Ajansı olarak kurulduğumuz günden bu yana bölgesel kalkınmayı hızlandırmak ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak amacıyla önemli çalışmalar yaptık, destekler verdik. Özellikle turizm alanında ve alternatif turizm üzerinde Ajans olarak çalıştığımız ve destek ayırmayı planladığımız bir konu ise Ankara'da Kongre Turizminin canlanmasıdır. Biraz geç kalınmış bir adım olsa da yakın zamanda altyapının iyileştirilmesi ile Kongre Turizmi alanında rekabet edebilir düzeye gelecektir" ifadelerinde bulundu.

İlk oturumda "Ekonomik ve Tanıtım Getirileri Açısından Kongre Turizminin Önemi " konusu ele alınarak ekonomik ve tanıtım perspektifinde Ankara özelinde nasıl bir getirisi olacağı ile ilgili 5 panelist ve moderatör ile ele alınacak. İkinci oturumda ise; "Kongre Turizmi İçin Gerekli Altyapı, Şehrin Hazır Olması" konusu tartışılarak Ankara'daki mevcut altyapı, hazırlık durumu ve yapılan çalışmalar çerçevesinde değerlendirilecek. Bu oturumda da üniversite, özel sektör ve kamu kurumundan temsilci panelistler seçilerek konu Ankara özelinde etraflıca konuşulacak. Son oturumda da "Dünyada Kongre Turizminin Genel Değerlendirmesi, Yapılması Gerekenler ve Ankara Vizyonu" konusu ile panelistler tarafından Dünya'daki iyi örnekler ele alınarak Kongre Turizminin gelişmesi açısından Ankara'da olması gereken, alınması gereken tedbirler, güçlü yönler masaya yatırılarak ortak bir vizyon belirlenmeye çalışılacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim