• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Koneskop Başkanı Kolpak Yeniden Başkan

Koneskop Başkanı Kolpak Yeniden Başkan
Konyaaltı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi(KONESKOP) 18.Olağan Genel Kurulu'nda mevcut başkan Durali Kolpak, yeniden seçildi.

Konyaaltı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi(KONESKOP) 18.Olağan Genel Kurulu'nda mevcut başkan Durali Kolpak, yeniden seçildi.

Konyaaltı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 2015 yılı Olağan Genel Kurulu Öğretmen Evi'nde yapıldı. 18. Olağan Genel Kurul da üyelerini tamamının oyunu alan Durali Kolpak, başkanlığına yeniden seçildi. Divan Başkanlığını Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Özdemir'in üstlendiği genel kurula AK Parti Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse, İbrahim Aydın, Konyaaltı Kaymakamı İbrahim Keklik, Ticaret İl Müdürü Yalçın Koca, Konyaaltı Halk Bankası Şube Müdürü Ergül Özaltun, AK Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Mehmet Rifat Durukan, Konyaaltı Belediye Meclis Üyeleri Abdurrahman Yılmaz, Osman Ali Eciş, Konyaaltı Belediye Başkan Vekili Şafak Otuzaltı, Finans-İş Sendikası Antalya İl Baş Temsilcisi Yasin Akülkü, esnaf ve sanatkarlar kredi ve kefalet Kooperatif başkanlarının yanı sıra çok sayıda oda başkanı, muhtar ve davetliler katıldı.

"2015 YILINDA 44 MİLYON TL KREDİ KULLANDIRDIK"

2015 yılında verilen kredilerle ilgili bilgi veren KONESKOP Başkanı Kolpak, kurulduğu günden bu yana esnaf ve sanatkâra en iyi hizmeti yapmak için büyük gayret gösterdiklerini ifade etti. 17 yıllık hizmet yolculuğumuzda üyelerimize destek olmak için çalıştıklarını belirten Kolpak, "2015 yılında 554 esnaf ve sanatkârımıza yaklaşık 44 milyon TL kredi kullandırdık. 2015 yılında toplam plasmanımız ise 74 milyon TL oldu. Ayrıca 2015 yılında 244 yeni ortağımız ile birlikte toplam ortak sayımız 2081 kişiye ulaştı. 1.sınıf kooperatif olarak bizlerde 150 bin TL'ye kadar kredi kullandırabildiğimizi bir kez daha hatırlatırken, esnaf ve sanatkarların makine, ekipman ve demirbaş alımları, işleri modernizasyonu veya ham madde ve döner sermaye ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 30 bin liraya kadar faizsiz kredi kullandırma imkanı sağlandı. Bu krediden şuana kadar 130 esnaf ve sanatkarımız faydalandı. Ayrıca kooperatif olarak geçtiğimiz aylarda Konyaaltı'nda bulunan Sosyete Pazarında çıkan yangın sonrasında iş yerleri tamamen yanan üyelerimizi unutmadık ve yaralarını sarmak için iki üyemize toplamda 20 bin TL yardımda bulunduk" dedi.

KÖSE: "BÖLGE BİRLİĞİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ ADIMLAR ATIYORUZ"

Antalya'da bölge birliğinin kurulmasına yönelik önemli açıklamalarda bulunan AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse. "Bölge olarak en büyük esnaf kapasitesine sahipken neden bölge birliğine sahip olmadığız yönünde haklı taleplerle karşılıyorum. Bu hususta Gümrük ve Ticaret Bakanımızla ve TESKOMB Başkanımızla Antalya'nın bölge birliğine olan ihtiyacını devamlı görüşüyoruz. Önümüzdeki süreçte bir takım adımlar atıp Antalya'ya hak ettiğini umarım vereceğiz" dedi.

Bunun yanı sıra esnaflara yönelik yapılan iyileştirmelere de değinen Köse, 2002 yılında faiz kesintilerinin yüzde 19 olduğunu şimdi yüzde 3'e düştüğünü, 2002 yılında üst kredi limitinin 5 bin TL iken bugün 150 bin TL'ye ulaştığını dile getirdi.

Ülkede yaşanan terör olaylarından dolayı üzüntülerini ifade eden AK Parti Antalya milletvekili İbrahim Aydın, "Esnaflarla ilgili gerekli çalışmalar yapıyoruz. Bu kısa sürede vaad ettiğimiz sözlerin yüzde 60'ını uygulamaya koyduk. Mesela, asgari ücretin bin 300 TL olması, çiftçilere yönelik gübre ve yem alımında KDV muafiyeti uygulanması gibi. Sizler bize sorun ve önerilerinizi devamlı aktarın ki bizlerde gerekli çalışmaları yapalım. Biliyorsunuz ki bizim görevimiz sizlere hizmet etmektir" diye konuştu.

KONESKOP'un çalışmalarından övgü ile bahseden Konyaaltı Kaymakamı İbrahim Keklik ise, "Kullandırılan kredi oranlarına baktığınız zaman kooperatifin, esnaf ve sanatkarlar açısından önemini de görüyorsunuz. Konyaaltı bölgemizde böyle başarılı bir kooperatif olması bizleri mutlu ediyor. Kooperatif, aynı zamanda örnek bir sivil toplum örgütü. Başkan Durali Kolpak'a bundan sonra yapacağı çalışmalarda da başarılar diliyorum" dedi.

Olağan Genel Kurul'da 2015 yılı yönetim, denetim kurulu çalışma raporu, 2015 yılı bilanço ve gelir gider tabloları okunarak oy birliği ile kabul edildi. Genel Kurul'da 2016 yılı tahmini bütçesi de kararlaştırıldı. 18 gündem maddesinin oy birliği ile görüşüldüğü genel kurula tek liste halinde gidilirken, Başkan Kolpak'ın yönetim kurulu listesinde şu isimler yer aldı:

"Arif Aytar, Hüseyin Erbil, Mustafa Balkıç, Cemali Erçin" denetim kurulunda ise "Sezer Altun, Mehmet Sevinç"

Koneskop Başkanı Kolpak Yeniden Başkan

Koneskop Başkanı Kolpak Yeniden Başkan

Koneskop Başkanı Kolpak Yeniden Başkan

Koneskop Başkanı Kolpak Yeniden Başkan

Koneskop Başkanı Kolpak Yeniden Başkan

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim