• BIST 9510.34
  • Altın 2488.09
  • Dolar 32.5976
  • Euro 34.8262
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

KONDA Genel Müdürü Ağırdır iş adamları ile bir araya geldi

KONDA Genel Müdürü Ağırdır iş adamları ile bir araya geldi
KONDA Araştırma Şirketi Genel Müdürü Bekir Ağırdır, Diyarbakır Sanayici ve İş İnsanları Derneğinin (DİSİAD) yüksek istişare kurulu toplantısında...

KONDA Araştırma Şirketi Genel Müdürü Bekir Ağırdır, Diyarbakır Sanayici ve İş İnsanları Derneğinin (DİSİAD) yüksek istişare kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, "Yeniden biz duygusuna katılmak için yapabilecek tek bir şey var, hepimizin el birliği ile bu ülkenin geleceğine inanmak" dedi.

Bir otelde düzenlenen DİSİAD Yüksek İstişare Kurulu toplantısına HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, KONDA Araştırma Şirketi Genel Müdürü Bekir Ağırdır, DİSİAD Başkanı Burç Baysal, oda temsilcileri, iş insanları ve davetliler katıldı. Burada bir konuşma yapan Ağırdır, Berlin Duvarı yıkıldığı zaman tüm kesimlerin tek kutuplu dünyaya dönüldü düşüncesine kapıldığını fakat Rusya'nın yeniden dünya konjonktüründe sahne aldığını söyledi. Amerika ile Rusya arasında yeni bir dengenin kurulacağını kaydeden Ağırdır, fakat nasıl bir denge kurulacağını kimsenin bilmediğini dile getirdi. Ağırdır, "İnsanlık, yeni problemlerle baş edemedikçe yeni sistemler üretemedikçe eski bildikleri ulus devletlere geri dönüş var. Bütün o ülkelerde işte Trump seçiliyor yüzde 50 oyla, Putin'in oyu yüzde 60 civarında ülkelerde yeniden daha radikal hareketlerin yükseldiği, Avrupa'da Löpen'den Nazi partisinin aldığı oylara kadar yeniden ulus devlete dönüş diye bir mesele var. Ben buna ara dönem diyorum, ara çünkü sürdürülemez. Mesele şu özgürlükler feda edilerek güvenliği sağlamayı sürdürmek ya da demokrasiyi feda ederek ekonomik refahı sağlamak mümkün mü, değil mi? Her ay en az 10 bin eve gidiyoruz, elimizde çok temel veriler var ama bir tane çok önemli, giderek ortak yaşama irademizi, arzumuzu kaybediyoruz. Mesele bir partinin az oy alması, çok oy alması değil mesele ortak geleceğe olan inancımızı yeniden tazelemek ve biz duygusuna katılmak meselesi. Yeniden biz duygusuna katılmak için yapabilecek tek bir şey var, hepimizin el birliği ile bu ülkenin geleceğine inanmak, ortak kadere inanmaktan başka çaremiz yok. Bunun için kendimizi tazelememiz gerekiyor" dedi.

DİSİAD Başkanı Burç Baysal ise, gerek aile şirketlerinin, gerekse müteşebbis çalışanlarının doğru bir zemine inmesinin bölgenin yarınları için çok önemli olduğunu belirterek, DİSİAD olarak üye olsun olmasın bütün iş insanlarını bu konuya dahil etmek istediklerini söyledi. Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim