• BIST 9645.02
  • Altın 2418.361
  • Dolar 32.546
  • Euro 34.665
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 18 °C

Koncuk: "Çözüm Süreci İle İlgili Eleştiri Hakkımız Bakidir"

Koncuk: "Çözüm Süreci İle İlgili Eleştiri Hakkımız Bakidir"
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, şehit sayısının 7 Haziran'dan bugüne 300 civarında olduğunu hatırlatarak, "Çözüm süreci ile ilgili...

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, şehit sayısının 7 Haziran'dan bugüne 300 civarında olduğunu hatırlatarak, "Çözüm süreci ile ilgili eleştiri hakkımız bakidir" dedi.

Koncuk, Türkiye Kamu-Sen Osmaniye Teşkilat Buluşması'nda yaptığı konuşmada, son zamanlarda artan şehit haberlerine dikkat çekerek, "Aziz şehitlerimize yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Gerçekten söyleyecek söz bulamıyorum. Biz dünü çok çabuk unutan bir toplum haline geldik. Dünü çok çabuk unutuyoruz. Bildiğiniz gibi bir çözüm süreci esaretini hep birlikte yaşadık. Bu çözüm süreci başlamazdan önce bizlere neler anlatıldı? Dediler ki; Anaların göz yaşları dinecek. Türkiye'de kardeşlik hakim olacak. Huzur hakim olacak dediler. Böyle değil miydi?" diye sordu.

Çözüm süreci denilen dönemde asfaltın altına patlayıcılar yerleştirildiğini, şehirlere silah yığınağı yapıldığını ifade eden Koncuk, şöyle devam etti:

"Bunu görmeyeceksiniz, bu terör örgütünün savaş için aldığı bütün tedbirleri görmeyeceksiniz. Peki niye? Çözüm süreci zarar görmesin diye. Ama kardeşim bu asfaltın altına bombayı niye döşesin. Ben bunun adına hainlik diyorum. Herkes şunu bilsin bu milletin içerisinde bunları görmeyenler olabilir. Ama bu milletin içerisinde öylesine dinamik insanlar var ki, bunlar unutmayacak. Bunları görmezden gelen o valiler ve kaymakamlar, nereye giderseniz gidin, eninde sonunda bu yaptığınız ihanetin hesabını bu millete ve şehitlerimize vereceksiniz. Kaçışınız yok. Vicdanlarınız ne kadar rahat bilmiyorum."

Şehit sayısının 7 Haziran'dan bugüne 300 civarında olduğunu belirten Koncuk, "Biz vatanımız için tabii ki canımızı yine vereceğiz. Biz vereceğiz de birilerinin hatası için biz canımızı niye verelim? Bir işin bu tarafı var. Canımızı seve seve verelim. Ama birileri ihanet etti diye benim evladım neden can versin? Bunun hesabını sormak gerekmez mi? Şehitlik ayrı bir hadise, onların hatası ayrı bir hadise. Bunları asla unutmadan yolumuza devam edeceğiz. Çözüm süreci ile ilgili eleştiri hakkımız bakidir. Bunu da herkes böyle bilsin" diye konuştu.

Koncuk, ayrıca Türkiye Kamu-Sen olarak her zaman askerin ve polisin yanında olduklarını da ifade etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim