• BIST 9565.46
  • Altın 2480.397
  • Dolar 32.491
  • Euro 34.5876
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Koncuk: 2 milyon 600 bin memuru alanlara çıkmaya zorlamayın

Koncuk: 2 milyon 600 bin memuru alanlara çıkmaya zorlamayın
Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Türkiye'nin yeteri kadar karışıklık içinde olduğunu söyledi.

Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Türkiye'nin yeteri kadar karışıklık içinde olduğunu söyledi. Güneydoğu'da alenen bir savaş olduğunu ifade eden Koncuk, "Bir de memurlarla uğraşmayın. 2 milyon 600 bin memuru alanlara çıkmaya zorlamayın." uyarısında bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ve CHP Kayseri Milletvekili Op. Dr. Çetin Arık'tan oluşan Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nun CHP'li milletvekilleri, Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'u ziyaret etti. Ziyarette konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Türkiye'nin çok önemli sorunlarının var olduğuna dikkat çekti. Akkaya, "657 sayılı devlet memurlar kanununda yapılması istenen güvencesiz bir çalışma düzeninin meclise geleceğini biliyoruz. Sizlerle iş birliği yaparak, sizin yıllardır kazanılmış olan hakkınızın güvenceli bir işin ortadan kaldırılmasına yönelik bir performans dayatması adı altında insanları birbirine düşüren uygulamalara CHP olarak karşıyız. Eksiklik varsa bunlar düzeltilebilir." açıklamasında bulundu.

Gündemde anayasa değişikliği ve başkanlık sistemi konularının da var olduğuna vurgu yapan Akkaya, CHP olarak tavırlarının net olduğunu kaydetti. Akkaya, daha demokratik bir Anayasa'nın olmasını en başından beri istediklerini ifade ederek, "Biz anayasanın darbe anayasasından kurtulup özgürlüklerin genişletildiği bir anayasa olmasını başından beri istiyoruz. Başkanlık sistemi Türkiye'nin şartlarına uygun değil. Parlamenter sistemin olması bizim temel hedefimizdir." şeklinde konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Cuma namazı ile ilgili düzenleme yapacağız" sözlerine karşılık olarak da Akkaya, şöyle konuştu: "47 yıllık çalışma hayatı içindeyim. Hiçbirisinde Cuma ile ilgili bir problem olmadı herkes Cuma günü namazını kılıp gelmiş hiçbir sıkıntı olmamıştır. Dinin bu kadar istismar edildiği bir dönem hiç yaşamadık. Sanki bu ülkede Cuma namazı kılınmıyor."

Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ise Türkiye'nin yeteri kadar karışıklık içinde olduğunu vurguladı. Güneydoğu'da alenen bir savaşın olduğunu ifade eden Koncuk, "Bir de memurlarla uğraşmayın. 2 milyon 600 bin memuru alanlara çıkmaya zorlamayın, işinize bakın kardeşim." uyarısında bulundu.

Hükümetin yargı kararları ile ilgili sorumlu davranması gerektiğini dile getiren Koncuk, şöyle konuştu: "Başbakan'ın "hukukun üstünlüğünü sağlayacağız" ifadesi boş bir ifade. Başbakan talimat vererek her şart altında yargı kararların uygulanmasını ifade etmesi lazım. Öyle bir anayasa yapalım ki devlet buyurgan olmasın, millet buyurgan olsun. Bir ülkede yargı kararları uygulanmıyorsa devlet nasıl buyurgan olmaktan çıkacak da millet buyurgan olacak? Türkiye'nin öncelikle bunu tartışması lazım. Ayrımcılıktır kaldırılacaktır ifadelerine rastlıyoruz. Yeni hükümetten ayrımcılığın kaldırılacağı hususunda da bir işaret göremediğimizi ifade etmek istiyoruz.

Koncuk: 2 milyon 600 bin memuru alanlara çıkmaya zorlamayın

Koncuk: 2 milyon 600 bin memuru alanlara çıkmaya zorlamayın

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim