• BIST 9059.38
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Konak’taki Tarihi Semtte 23 Nisan Coşkusu

Konak’taki Tarihi Semtte 23 Nisan Coşkusu
İzmir'in Konak ilçesinde, 23 Nisan etkinlikleri kapsamında düzenlenen şenlikte Konaklı çocuklarla birlikte mülteci çocuklar da bayram coşkusunu doyasıya...

İzmir'in Konak ilçesinde, 23 Nisan etkinlikleri kapsamında düzenlenen şenlikte Konaklı çocuklarla birlikte mülteci çocuklar da bayram coşkusunu doyasıya yaşadı.

Konak Belediyesi'nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında bir hafta boyunca ilçenin farklı noktalarında düzenlediği "Çocuk ve Oyun Şenliği'nin son durağı İzmir'in tarihi semti Agora oldu. Tarihi kazı alanının karşısındaki Agora Parkı'nda gerçekleştirilen şenlikte sadece Konaklı çocuklar değil, Suriye'deki iç savaşın mağduru mülteci çocuklar da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bayramı neşe ve sevinç içinde kutladı.

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel'in de katıldığı şenlikte bayram yerine dönen Agora Parkı'nda buluşan çocuklar gün boyu birbirinden eğlenceli oyunlar oynadı, müzik eşliğinde dans etti. Etkinlikte renkli kostümleriyle miniklerin büyük ilgisini çeken palyaçolar da bol bol balon armağan etti, onlarla birlikte oyun oynadı. Coşkunun hiç eksik olmadığı kutlamalara Konak Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyeleri de destek verdi. "Barış için diren çocuk" adıyla açılan stantta "Tüm dünya çocukları için Barış" vurgusu yapıldı. Ayrıca Hiroşima'da ölen Sadoka Sasaki'nin öyküsünden yola çıkılarak çocuklara kağıttan turna kuşu yapımı öğretildi. Konak Belediye Başkanı Pekdaş ve CHP İl Başkanı Yüksel de çocuklarla birlikte dünya barışı için renkli kağıtları katlayarak bin adet turna kuşu yapılmasına destek verdi.

SURİYELİ ÇOCUKLAR DA BAYRAM COŞKUSU YAŞADI

Suriyeli göçmenlerin yoğun olduğu Basmane ve Agora semtlerinden çocukların bir araya geldiği şenlikte aileleriyle birlikte savaştan kaçan Suriyeli çocuklar da gönüllerince eğlendi. Şenlikte sahne alan ve barış şarkıları çalan Şubadap Müzik Topluluğu Türkçenin yanı sıra Arapça şarkılar da söyledi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın kutlandığı şenliğin finalinde sahneye konan Hacivat ve Karagöz gösterisi ise miniklere şen kahkahalar attırdı.

Konak’taki Tarihi Semtte 23 Nisan Coşkusu

Konak’taki Tarihi Semtte 23 Nisan Coşkusu

Konak’taki Tarihi Semtte 23 Nisan Coşkusu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim