• BIST 8970.53
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Konak’taki Parka ’Miniklerin Eli Değdi’

Konak’taki Parka ’Miniklerin Eli Değdi’
Konak Belediyesi, Hatay Semti'ndeki Kılıçreis Parkı'nı, Konak Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyesi miniklerin fikirleri ışığında hazırlanan proje ile yepyeni...

Konak Belediyesi, Hatay Semti'ndeki Kılıçreis Parkı'nı, Konak Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyesi miniklerin fikirleri ışığında hazırlanan proje ile yepyeni bir görünüme kavuşturacak.

Kente dönük projelerde vatandaşların fikirlerini alan Konak Belediyesi, çocukları da unutmadı. İzmir'de bir ilk gerçekleştirilerek yaklaşık 6 bin metrekare alana sahip Hatay Semti'ndeki Kılıçreis Parkı, Konaklı çocukların önerileri dikkate alarak yeni baştan tasarlandı. Miniklerin düşünceleriyle yepyeni bir görünüme kavuşacak parkta kapsamlı bir proje hazırlandı. Parkın daha görünür kılınması, yeni oyun alanlarıyla ve rengarenk çiçeklerle kaplı bir park haline gelmesini isteyen çocuklar, fikirlerinin yanı sıra engelli ve ileri yaştaki bireylerin de keyifle kullanabileceği bir park yapılması yönünde görüşlerini bildirdi.

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Kılıçreis Parkı'nın yenilenme sürecine çocukların katılımını sağlamanın önemine değinerek, "Konak Belediyesi olarak yürüttüğümüz belediye çalışmalarında katılımcılı yönetim anlayışını yaşama geçirmek kadar, yurttaşlık bilincini erken yaşlarda kazandırmaya da önem veriyoruz. Geleceğimiz olan çocuklarımızın yaşadıkları yere ilişkin sorumluluk duymalarını istiyoruz. Bunun ilk adımını Kılıçreis Parkı'nın yenilenme sürecinde gösterdik. Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyesi çocuklarımızla bir araya geldik, onların parklara ilişkin fikirlerini aldık. Hayallerindeki parkların nasıl olduğunu bizlere anlatmalarını istedik. Hatta bunu resimlerle çizmelerini istedik. Bu sayede hem onların yaratıcılıklarını geliştirmeleri sağlamak istedik hem de kentte yaşayan yurttaşlar olarak kentlilik bilincine sahip olmalarına öncülük ettik. Bundan sonraki çalışmalarımızda da onların fikirlerini almaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Konak’taki Parka ’Miniklerin Eli Değdi’

Konak’taki Parka ’Miniklerin Eli Değdi’

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim