• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Konak’ta Vefa Gecesi

Konak’ta Vefa Gecesi
Türk futboluna hizmet eden değerli isimler bu yıl 18'incisi düzenlenen "İnsanlar Yaşarken de Anılmalıdır" ödül töreni ile yaşarken onurlandırıldı.

Türk futboluna hizmet eden değerli isimler bu yıl 18'incisi düzenlenen "İnsanlar Yaşarken de Anılmalıdır" ödül töreni ile yaşarken onurlandırıldı.

Türkiye Futbol Adamları Derneği (TÜRFAD) İzmir Şubesi tarafından bu yıl 18'incisi düzenlenen "İnsanlar Yaşarken de Anılmalıdır" ödülleri sahiplerini buldu. Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Kültür Sanat Merkezi'ndeki geceye TÜRFAD Genel Başkanı Aydın Begiter, TÜRFAD İzmir Şube Başkanı Bahri Vreskala, TÜRFAD İzmir Şubesi Onursal Başkanı Erdoğan Tözge, Adalet eski Bakanı Hasan Denizkurdu, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, eski Milli Atlet Semra Aksu ile çok sayıda spor adamı katıldı.

Konak Belediyesi'nin destekleriyle bu yıl 18'incisi düzenlenen ödül törenin açılış konuşmasını TÜRFAD Genel Başkanı Aydın Begiter yaptı. Begiter, "Yaşarken kıymet bilmek pek becerebildiğimiz bir şey değildir. İşte bu kötü alışkanlığı bireyselliklerden kurtarıp toplumumuza kazandırmak için Türkiye Futbol Adamları Derneği olarak böylesine törenlerimizle yaşatmaya ve bu alışkanlığı yok etmemeğe çalışıyoruz" dedi.

"TAÇSIZ KRAL'IN HEYKELİ DİKİLECEK"

Ödül töreninde konuşan TÜRFAD İzmir Şube Başkanı Bahri Vreskala da insanı üzen en büyük şeyin yaşarken unutulmak olduğunu belirterek, "Bizler bu ödül töreniyle futbolumuza, sporumuza emeği geçen saygın spor adamlarının yaşarken anılmalarını, sevincini aileleriyle paylaşmalarını sağlamaktır. Bugünü yaşayan bizler de futbolumuzu, sporumuzu bugünlere getirenleri; yaşarken anıyoruz yaşarken anlıyoruz ve vefa diyoruz" dedi. "İnsan Yaşarken de Anılmalıdır" ödül töreninin hazırlanmasına vermiş olduğu desteklerinden ötürü Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'a teşekkürlerini de sunan Vreskala, "Bugüne kadar şubemizden ödül almış 330 spor adamını ve bugün ödül alacak tüm ödül sahiplerini sporumuza yapmış oldukları hizmetlerden dolayı içtenlikle kutluyorum. Ayrıca bizi her zaman destekleyen, yalnız bırakmayan ve yine bir ilki yaparak efsane futbolcu rahmetli Metin Oktay'ın heykelini İzmir'e kazandırma çalışmalarını başlatan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'a da şahsım ve yönetim kurulumuz adına çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"SPORUN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜ…"

Geceye katılan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da sporun kent ve kentli üzerine etkilerini dile getirdi. "Spor; yurttaş olmanın, hemşeri olmanın en önemli araçlarından birisidir" diyen Pekdaş "Disiplinli olmayı, devamlı çalışmayı, başka insanlara karşı sorumlu davranmayı spor sayesinde öğreniyorsunuz. Bir arada yaşamının getirdiği disiplin ve sorumluluk spor çalışmalarıyla ortaya çıkıyor. Bizim hem kente ve kentliye sorumluluğumuz sporla ilgilenmemizi, bunun da işlerimizin en başına koymamızı gerektiriyor" dedi. Konuşmasında TÜRFAD İzmir Şubesi'nin önerisiyle dikilmesine karar verilen Metin Oktay heykeli ile ilgili bilgi de veren Başkan Pekdaş, "Türkiye Futbol Adamları Derneği yöneticileri Metin Oktay'ın heykelinin bu şehre yakışacağını söylediğinde, ben de "elbette" dedim ve heykelin ısmarlamasını yaptık. Arkadaşlarımızın çalışmaları devam ediyor. Sanıyorum birkaç ay içinde biter ve el birliğiyle Metin Oktay'ın heykelini futbola başladığı yer olan Damlacık'ın hemen yakınındaki bu meydana yerleştiririz" dedi. Pekdaş ayrıca Türk spor tarihinin önemli kulüplerinden olan Altay'ın adını taşıyan Alsancak'taki meydana da Altaylı bir futbolcunun heykelini dikerek, meydanın adının hafızalardaki yerine kavuşmasını sağlayacaklarını söyledi. Başkan Pekdaş, konuşmasının sonunda aynı gün vefat eden Göztepe'nin eski teknik direktörlerinden Ahmet Cücen'i de andı.

12 dalda 52 ödülün verildiği gecede TÜRFAD Genel Başkanı Aydın Begiter amatör spora yaptığı katkılardan ötürü Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'a Onur Ödülü verirken, Başkan Pekdaş da "İnsanlar Yaşarken de Anılmalıdır" ödülleri ile spora gönül vermiş isimlerin yaşarken anılmasını sağladıkları için TÜRFAD üyeleri adına Begiter'e teşekkür plaketi takdim etti. Törende ayrıca Türk futbolunun gelişmesine emek veren isimlere plaket ve teşekkür belgesi verildi.

Konak’ta Vefa Gecesi

Konak’ta Vefa Gecesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim