• BIST 9079.97
  • Altın 2324.114
  • Dolar 32.3616
  • Euro 34.9438
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Konak’ta taşeron işçiler, zammı başkan Pekdaş'la birlikte kutladı

Konak’ta taşeron işçiler, zammı başkan Pekdaş'la birlikte kutladı
Konak Belediyesi'nde taşeron olarak çalışan işçiler yeni yılda maaşlarına yapılan zammı Başkan Sema Pekdaş'la birlikte kutladı.

Konak Belediyesi'nde taşeron olarak çalışan işçiler yeni yılda maaşlarına yapılan zammı Başkan Sema Pekdaş'la birlikte kutladı. Belediye binası önünde toplanan işçiler, "En büyük başkan bizim başkan" sloganlarıyla Başkan Pekdaş'a olan desteklerini dile getirdi.

Göreve geldiği 2014 yılında Konak Belediyesi'nde iş barışını sağlamak adına taşeron bünyesinde çalışan işçilerin maaşlarına yüzde 50 oranında iyileştirme zammı yapılmasını sağlayan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'a taşeron işçilerden destek geldi. 2016 yılında da emekçilerin yüzünü güldürerek en düşük taşeron maaşının bin 700 TL'den 2 bin 450 TL'ye çıkarılmasını sağlayan Başkan Pekdaş'a teşekkür etmek isteyen işçiler, mesai bitiminde Konak Belediyesi'nin Basmane'deki hizmet binası önünde toplandı. Yeni yılın ilk zamlı maaşını almanın sevincini yaşayan işçiler emekten yana duruşundan ötürü Belediye Başkanı Sema Pekdaş'a teşekkürlerini attıkları sloganlarla dile getirdi.

Çalışanlar arasında ücret dengesizliğinin kaldırması ve emeklerinin hakkını almanın sevincini yaşayan işçiler, "En büyük başkan bizim başkan", "Konak seninle gurur duyuyor" diyerek Başkan Pekdaş'a destekte bulundu. Taşeron işçilerin sürprizi karşısında oldukça duygulanan Başkan Pekdaş, gelen talep üzerine bina önüne çıkarak kendisine sevgi gösterilerinde bulunan personelle kucaklaştı. Sendika temsilcileri tarafından verilen çiçeği alan Başkan Pekdaş, yaptığı kısa konuşmada, "Tüm Türkiye'de demokrasi, barış, insan hakları için mücadele etmek lazım. Bizler de bize verilen sorumlulukları sonuna kadar yerine getirmek zorundayız. Bizler İzmir gibi bir yerde yaşayan şanslı insanlarız. İnsan haklarına saygılı, demokrasiyi geliştirmek konusunda kendisini sorumlu hisseden insanlar var. Bu sorumluluğu tüm Türkiye'ye yaymak bizim görevimiz. Türkiye'de barışın, demokrasinin hakim olmasını sağlamak bizim görevimiz. Ülkemiz acı üstüne acı yaşıyor. Bu acıların son bulması için de bizim sorumluluk içinde çalışmamız lazım. Ben hepinizin Konak halkına olan borcu yerine getirmek için sorumlulukla çalışacağınızı biliyorum" dedi. Pekdaş, konuşmasının ardından personelle kucaklaştı, onların zam sevincine ortak oldu.

Konak’ta taşeron işçiler, zammı başkan Pekdaş'la birlikte kutladı

Konak’ta taşeron işçiler, zammı başkan Pekdaş'la birlikte kutladı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim