• BIST 9524.59
  • Altın 2501.311
  • Dolar 32.5466
  • Euro 34.6697
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Konak’ta Naylon Poşete Karşı Bez Torba

Konak’ta Naylon Poşete Karşı Bez Torba
Saint Joseph Fransız Lisesi öğrencilerinin naylon poşet kullanımına "dur" demek için başlattığı kampanyaya destek veren Konak Belediyesi, vatandaşlara...

Saint Joseph Fransız Lisesi öğrencilerinin naylon poşet kullanımına "dur" demek için başlattığı kampanyaya destek veren Konak Belediyesi, vatandaşlara alışverişlerinde kullansın diye bin adet bez torba armağan etti.

Plastik atıkların çevreye verdiği zararı önlemek adına bir dizi çalışmalar yürüten Konak Belediyesi, son olarak Saint Joseph Fransız Lisesi öğrencilerinin kurduğu Çevrenin Genç Sözcüleri Kulübü'nün naylon poşet kullanımına "dur" demek için başlattığı kampanyaya destek verdi. Yılda 500 milyar adet üretildiği tahmin edilen ve doğada çözünmesi yüzyıllar alan naylon poşetlerin ticari kullanımının kısıtlanmasına yönelik başlatılan kampanyanın duyurusu Alsancak Dominik Caddesi'nde yapıldı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın da katılımıyla destek verdiği etkinlikte, vatandaşlara alışverişlerinde naylon poşet yerine çok kullanımlık çantalar, fileler ve bez torbalar kullanılması çağrısı yapıldı.

POŞETLER TEHLİKE SAÇIYOR

Petrol atıklarından üretilen ve çevreye verdiği zararlarla ciddi tehlikeler yaratan naylon poşet kullanımını durdurmaya yönelik ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlikte konuşan Çevrenin Genç Sözcüleri Kulübü Üyesi Simay Erol, "Bu maddelerin toprağa, suya karışmasıyla besin zincirini kirlendiği gibi, denizleri kirleten naylon poşetler nesli tehlike altında olan türlerin de yok olmasına neden oluyor. İstiyoruz ki, alışverişlerde verilen naylon poşetler yerine çok kullanımlık alışveriş torbaları, fileler, çantalar kullanılsın. Kampanyamıza destek verdiği için Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'a da teşekkür ederiz, bu girişimin diğer belediyelere de örnek olmasını diliyoruz" dedi.

"KURSİYERLER BEZ TORBA DİKTİ"

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da Saint Joseph Fransız Lisesi idarecilerine, Çevrenin Genç Sözcüleri Kulübü üyesi öğrencilerine ve Rehber Öğretmen Umut Dilsiz'e böyle bir kampanya başlattıkları için teşekkür etti. Konak Belediyesi olarak kampanyaya kursiyerlerin diktiği bez torbalarla destek verdiklerini dile getiren Pekdaş, "Naylon poşetlerin çevredeki zararlı etkilerini, çevreye verdiği zararı en aza indirmek için biz de katkıda bulunalım istedik. Semt merkezimizdeki kursiyer kadınlar bin adet bez torba dikti. Dayanışma ile bez torba, file kullanma fikrini hem hayata geçiriyoruz hem de o fikrin yaşadığımız kentte bir farkındalık oluşturması için çaba gösteriyoruz. Böyle bir farkındalık kampanyasında sizlerle olmaktan mutlu olduk. Semt merkezindeki kursiyer kadınlarımıza da teşekkür ediyorum. Çevre dostu bir Konak için hep birlikte gayretle çalışmalıyız" diye konuştu.

BİN ADET BEZ TORBA DAĞITILDI

Alsancak Dominik Caddesi'ndeki etkinlikte öğrenciler, Başkan Pekdaş'la birlikte etkinliği izleyen vatandaşlara ve çevre esnafa Konak Belediyesi'nin Kadın, Sosyal Politikalar ve Projeler Müdürlüğü'ne bağlı İsmetpaşa Semt Merkezi kursiyerlerinin diktiği bin adet bez torba armağan etti.

Konak’ta Naylon Poşete Karşı Bez Torba

Konak’ta Naylon Poşete Karşı Bez Torba

Konak’ta Naylon Poşete Karşı Bez Torba

Konak’ta Naylon Poşete Karşı Bez Torba

Konak’ta Naylon Poşete Karşı Bez Torba

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim