• BIST 9679.8
  • Altın 2489.35
  • Dolar 32.4435
  • Euro 34.4467
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 20 °C

Konak’ta Felaketin İzleri Silindi

Konak’ta Felaketin İzleri Silindi
Konak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nün deposu olarak kullanılırken geçtiğimiz Aralık ayında çıkan yangında büyük hasar gören dört...

Konak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nün deposu olarak kullanılırken geçtiğimiz Aralık ayında çıkan yangında büyük hasar gören dört katlı bina, kısa sürede onarılarak eskisinden daha iyi hale getirildi. Yürütülen yoğun çalışmalar sonucu felaketin izlerinin silindiği bina yepyeni bir görünüme kavuştu.

Konak Belediyesi'nin yeniden işlevsel hale getirerek Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne tahsis ettiği Selçuk Mahallesi'ndeki Cici Park'ın hemen yanındaki 4 katlı binada 8 Aralık günü elektrik kontağından çıktığı belirlenen yangın büyük hasara sebep olmuştu. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen yangında bina içinde sosyal yardımlar için muhafaza edilen giysi ve eşyalar kullanılamaz hale gelmişti. Söndürme çalışmalarının ardından binada incelemelerde bulunan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın talimatı üzerine başlatılan çalışmalar neticesinde bina yeniden kullanılır hale getirildi. Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce yürütülen tadilat çalışmalarıyla dört katlı binanın tüm katları elden geçirilerek, yangının izleri ortadan kaldırıldı.

Kullanılamaz hale gelen elektrik tesisatı tümüyle değişen binanın, alevlere teslim olan pencere ve kapıları da yenilendi. Dış cephesi de boyanarak yepyeni bir görünüme kavuşan bina, kısa bir süre sonra Konaklılara hizmet vermeye başlayacak. Yenilenen binada yine Konak Belediyesi'nin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren "Bizim Mağaza" ve "Bizim Ev" hizmetleri verilecek. İhtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz giysi ve eşya yardımının yapılacağı binada ayrıca bir de çamaşırhane bulunacak.

"DAYANIŞMA VE YARDIMLAŞMA ARTACAK"

Yaşanan felaketin yaralarını kısa sürede sardıklarını ve binayı yeniden kullanılır hale getirdiklerini belirten Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, yenilenen binanın Konak'ta dayanışma ve yardımlaşma ruhunun güçlenmesine vesile olacağını dile getirerek, "Konak Belediyesi olarak sosyal dayanışma en iyi yaptığımız işlerin bir tanesi. Vatandaşlarımızdan ciddi destekler görüyor ve bunların ihtiyaç sahiplerine ulaşmasında aracılık yapıyoruz. Yangında eşya ve giysi depomuz ciddi zarar gördü. Buna rağmen kısa sürede toparlandık. Hemşerilerimiz de desteklerini bizden esirgemediler. Uzatılan yardım elleriyle daha çok Konaklıya yardım ettik, etmeye de devam ediyoruz. Binamızın onarım çalışmaları neredeyse bitti. Kısa sürede hizmet vermeye başlayacak. Burayı halkımızla dayanışma için daha iyi bir yer haline getireceğiz. Daha çok yardım alacağımıza inanıyorum. Bu kötü olayların bir daha yaşanmamasını, dayanışmanın artmasını diliyorum" dedi.

Konak’ta Felaketin İzleri Silindi

Konak’ta Felaketin İzleri Silindi

Konak’ta Felaketin İzleri Silindi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim