• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Konak’ta Dikkat Çeken Seramik Sergisi

Konak’ta Dikkat Çeken Seramik Sergisi
İzmir'in Konak ilçesinde, seramik sanatının lüster tekniğiyle buluşmasıyla doğan 52 eserin yer aldığı "İçindeki Cevher" adlı sergi ziyaretçilerin...

İzmir'in Konak ilçesinde, seramik sanatının lüster tekniğiyle buluşmasıyla doğan 52 eserin yer aldığı "İçindeki Cevher" adlı sergi ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Konak Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Sevim Çizer'in "İçindeki Cevher" sergisi Güzelyalı Kültür Merkezi'nde açıldı. Seramik sanatının lüster tekniğiyle buluşmasıyla doğan 52 eserin yer aldığı sergi açılışına, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Prof. Halil Yoleri, seramik sanatçısı Bingül Başarır, sergi sahibi Prof. Sevim Çizer'in öğrencileri ve çok sayıda sanatsever katıldı. Dikkat çeken eserler, ziyaretçilerinde büyük beğenisini topladı.

Sır üstü bezeme ve süsleme sanatı olarak nitelenen lüster tekniğiyle ürettiği eserlerini Güzelyalı Kültür Merkezi'nde katılımcılarla buluşturan sanatçı Sevim Çizer, sergi açılışında yaptığı konuşmada başta Konak Belediyesi olmak üzere serginin açılmasında emeği geçenler teşekkür etti. Çalışmaların son iki yılda yapılmasına rağmen tüm yaşamından kesitler taşıdığını belirten Çizer, "Çok sık sergi yapmasam da sürekli üretim halindeyim. Bu sergideki eserlerim de son iki yılın ürünü olmasına rağmen, yaşamımdan kesitler; birikimlerden, deneyimlerden izler taşıyor. Değişik dönemlerimde, değişik uğraşlarımdan, ilgi alanlarımdan etkilenilmiş çalışmalar" dedi.

Ağırlıklı olarak porselen malzemenin üzerinde özel bir malzemenin sır üstü kullanımıyla elde edilen eserlerin serginin adını da oluşturduğunu sözlerine ekleyen Prof. Çizer, "Serginin adı da malzeme ile bağlantılı. Bu malzemenin kullanımı oldukça karmaşık. Yapımı birikim ve deneyim istiyor ve metal tuzlarından oluşuyor. İçindeki cevher bu metal tuzlarını kastediyor. Aynı zamanda içindeki renkler ve katmanlar da izleyiciyi içine doğru çekiyor" diye konuştu.

Güzelyalı Kültür Merkezi Sanat Galerisi'ndeki serginin 6 Mart 2016 tarihine kadar ziyarete açık olacağı bildirildi.

Konak’ta Dikkat Çeken Seramik Sergisi

Konak’ta Dikkat Çeken Seramik Sergisi

Konak’ta Dikkat Çeken Seramik Sergisi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim