• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

Konak’ta çocuklara anlamlı hediye

Konak’ta çocuklara anlamlı hediye
Konak'ta Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Dr. Behçet Uz Parkında Çocuk Kitaplığının açılışı gerçekleştirildi.

Konak'ta Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Dr. Behçet Uz Parkında Çocuk Kitaplığının açılışı gerçekleştirildi. Kitaplık sayesinde semtin çocukları diledikleri zaman, hiçbir ücret ödemeden binlerce kitap arasından istediğini ödünç alıp okuyabilecek.

Konak Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Dr. Behçet Uz Parkında Çocuk Kitaplığının açılışını yaptı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın katılımıyla gerçekleştirilen törenle hizmete giren kitaplık sayesinde semtin çocukları diledikleri zaman, hiçbir ücret ödemeden binlerce kitap arasından istediğini ödünç alıp okuyabilecek. Törende konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Cumhuriyet'in 93. yıldönümünde cumhuriyetin teminatı olan çocuklar için en anlamlı hediyeyi verdiklerini söyledi. Başkan Pekdaş, "Cumhuriyetin çok okuyan, aydınlanmış beyinlere, iyi yetişmiş nesillere ihtiyacı var. Ülkemizin demokrasi ile yaşaması, hukuk devleti olması, eşitliklerin ülkesi olması, özgürlüklerin ülkesi olması için İzmir'in aydınlanmaya ihtiyacı var. İzmir'in de aydınlığı sizlersiniz. Sizler ne çok bilirseniz, sanatla ne kadar çok buluşursanız, ne kadar kültürlü olursanız, o kadar çok faydalı olursunuz" dedi.

Bin kitap okunmayı bekliyor

Atatürk ve onun emaneti cumhuriyet için daha çok çalışmak ve daha çok donanımlı olunması gereken bir dönemden geçildiğini dile getiren Pekdaş, "Cumhuriyet ilk kurulduğunda Türkiye'ye sanatın tüm dalları getirildi. Bu sanatları yeniden yaşatmak gerekiyor. Sanatı olağan coşkusu ile yaşamamız ve yaşatmamız gerekiyor. Bu nedenle siz çocuklara ve gençlere çok ihtiyacımız var. Bu kitaplık da sizler için yapıldı. Türkiye'nin önemli sanatçıları, yazarları, gazetecileri, çocukluklarında okudukları kitapları buraya armağan etti. Bin kitaplık bir kütüphane oldu" diye konuştu. Pekdaş, herkesin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını da kutladı.

Başkan Pekdaş'ın konuşmasının ardından "Cumhuriyet'in Çocukları Şenliği" etkinliği başladı. Önce Aslıhan Çiftçi yönetimindeki çocuk korosu, sonrasında ise Şubadap Çocuk Grubu şarkılar söyleyerek minikleri coşturdu.

Konak’ta çocuklara anlamlı hediye

Konak’ta çocuklara anlamlı hediye

Konak’ta çocuklara anlamlı hediye

Konak’ta çocuklara anlamlı hediye

Konak’ta çocuklara anlamlı hediye

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim