• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

Konak’ta 4 bin asansörün bakımını MMO yapacak

Konak’ta 4 bin asansörün bakımını MMO yapacak
İzmir'in merkez ilçesi Konak'taki asansörlerin yıllık periyodik kontrollerini Makine Mühendisleri Odası (MMO) İzmir Şubesi yapacak.

İzmir'in merkez ilçesi Konak'taki asansörlerin yıllık periyodik kontrollerini Makine Mühendisleri Odası (MMO) İzmir Şubesi yapacak. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve MMO İzmir Şube Sekreteri Melih Yalçın tarafından imzalanan işbirliği protokolü, ilçe sınırları içinde kalan yaklaşık 4 bin asansörün yıllık bakım ve kontrollerini içeriyor.

Konak Belediyesi'nin Basmane'deki hizmet binasında düzenlenen törende konuşan Melih Yalçın, asansörlerin bakım ve kontrollerini kamusal bir denetim olarak gördüklerini belirterek, "Türkiye genelindeki asansörlerin yüzde 50'sini oda olarak biz denetliyoruz. Konak Belediyesi de bizimle işbirliğine giderek, birlikte çalışma yaptıkları için teşekkür ediyorum." dedi.

KAMU GÜVENİLİRLİĞİ ÖN PLANDA TUTULDU

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da "Günümüz kent yaşamının getirdiği ihtiyaçlar nedeniyle yüksek katlı binalarda yaşıyoruz. Bu nedenle asansörler artık hayatımızın vazgeçilmezi haline geldi. Vatandaşlarımızın güvenilir ve sağlıklı asansörlerde hizmet alması, kontrolleri iyi yapılmış asansörleri kullanması bizler için önemli. Çıkan yönetmeliğe de dayanarak biz de ilçemizdeki mevcut asansörlerin kontrolünü, güvenilirliği bir kamu kurumu niteliğinde olan Makine Mühendisleri Odası'na emanet ettik. Bu yapılan iş aynı zamanda kamusal bir görev. Kamusal bir görevi yine kamusal bir sorumluluk taşıyan oda ile birlikte yapmanın güvenini yaşıyoruz." diye konuştu.

Vatandaşlardan, asansör bakım ve kontrollerini ihmal etmemelerini de isteyen Başkan Pekdaş, "Tüm hemşehrilerimizden, asansör bakımlarını ve kontrollerini yetkili olan Makine Mühendisleri Odası'na yaptırmalarını, piyasanın insafına bırakmamalarını istiyorum. Bizlerin can güvenliği açısından asansörlerin bakımının ve güvenilirliğinin oda tarafından denetlenmesi önemlidir. Vatandaşlarımızın bu konuda bize yardımcı olacağına ve bu çalışmanın da Konaklı hemşehrilerimize en iyi hizmeti sunma adına başarılı bir sonuç ortaya koyacağına inanıyorum." dedi.

TÜRKİYE'NİN YARISINI MMO DENETLİYOR

Konak Belediyesi ile MMO İzmir Şubesi arasında imzalanan protokol ile ilçe sınırları içerisindeki yaklaşık 4 bin asansörün yıllık bakım ve kontrolleri kamu kurumu niteliğinde olan MMO İzmir Şubesi tarafından yürütülecek. Kontroller Asansör Kontrol Merkezi (AKM) bünyesinde görevli 20 personel tarafından gerçekleştirilecek. Bugüne kadar kanuni zorunluluk olmadan belediye ve il özel idarelerince yürütülen asansörlerin yıllık periyodik kontrolleri, geçen yıl kabul edilen kanunla birlikte belediyelerin görevleri arasına eklenmişti. Türkiye genelindeki asansörlerin yaklaşık yüzde 50'si MMO personeli tarafından kontrol ediliyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim