• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Konak’ta 23 Nisan’a Görkemli Kutlama

Konak’ta 23 Nisan’a Görkemli Kutlama
Konak Belediyesi, bir haftaya yaydığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarını görkemli bir resepsiyonla noktaladı.

Konak Belediyesi, bir haftaya yaydığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarını görkemli bir resepsiyonla noktaladı.

Konak Belediyesi tarafından Çınarlı Üç Fidan Rekreasyon Alanı'nda gerçekleşen Ulusal Egemenlik Resepsiyonu yoğun ilgi gördü. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu başta olmak üzere aralarında Konak Belediyesi eski Başkanı Muzaffer Tunçağ, Demokratik Sol Parti (DSP) İzmir İl Başkanı Aygül Karahan, CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, CHP kadın ve gençlik kolları yöneticileri, belediye meclis üyeleri ve muhtarların da bulunduğu çok sayıda davetli resepsiyona katılım gösterdi.

"EGEMENLİK BÜTÜN ULUSUNDUR"

Resepsiyonun yapıldığı alan günün anlam ve önemine uygun olarak Türk bayrakları, kırmızı-beyaz balon ve tüllerle süslenirken, davetlileri girişte Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğraflarının yer aldığı sergi karşıladı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın ev sahipliği yaptığı gece saygı duruşundan bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Resepsiyonun açılış konuşmasını yapan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, sözlerine 96 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni açan, Kurtuluş Savaşı'nı meclisin karar ve iradesi ile yürüterek zaferle taçlandırarak, cumhuriyeti kuran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ve onun yol arkadaşlarını saygıyla anarak başladı. TBMM'nin dünyanın en eski parlamentolarından olduğunu dile getiren Başkan Pekdaş, "Ulusal egemenlik demek; çoğulcu bir rejim, temsilde adalet ve hukukun üstünlüğü demektir. Çoğunluğun güçlü, güçlünün de haklı olduğu, yasaların, yurttaşların baskı, korku, yasaklar, kin, yoksulluk ve istikrarsızlık tehditleriyle yönlendirildikleri bir sistem çoğulcu bir sistem değildir. "Sandıktan çıktım, ne istersem yaparım" anlayışı ulusal egemenlik kavramıyla bağdaşamaz çünkü ulusal egemenlik sadece sandıktan çıkan oy sayısına bağlı bir kavram değildir. Egemenlik, en son ferdine kadar bütün ulusundur, kayıtsız şartsız milletindir" dedi.

"GELECEK ÖZGÜR BİREYLERLE MÜMKÜN"

23 Nisan'ın aynı zamanda dünya çocuklarına armağan edilmiş ilk ve tek bayram olduğunu da vurgulayan Başkan Pekdaş, "Çocuklarımızı bilime dayalı, sevgiyle dolu, nefretten uzak, yüzünü geleceğe dönmüş, korkulardan uzak bir eğitim sistemiyle yetiştirmek önemlidir. Çocuklarımızı küreselleşen dünyayla uyumlu, haberleşme ve iletişim olanaklarını etkin bir şekilde kullanan ve yaşadıkları dünyayı sorgulayan bireyler olarak yetiştirmek önemlidir. Çünkü özgür ve eşit bir gelecek özgürce yetişen bireylerle mümkündür" diye konuştu.

10'UNCU YIL MARŞI İLE KAPANIŞ

Gecede Çınarlı Mahalle Muhtarı Ömer Faruk Alptekin, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'a teşekkür plaketi takdim etti. İzmir Quartet grubunun mini konseriyle devam eden Ulusal Egemenlik Resepsiyonu'nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için hazırlanan ve ulusal kurtuluş mücadelesi ile cumhuriyetin değerlerini anlatan kısa film gösterimi de gerçekleşti. 23 Nisan coşkusunun yaşandığı gece tüm davetlilerin hep bir ağızdan 10'uncu Yıl Marşı'nı söylemesiyle son buldu.

Konak’ta 23 Nisan’a Görkemli Kutlama

Konak’ta 23 Nisan’a Görkemli Kutlama

Konak’ta 23 Nisan’a Görkemli Kutlama

Konak’ta 23 Nisan’a Görkemli Kutlama

Konak’ta 23 Nisan’a Görkemli Kutlama

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim