• BIST 9524.59
  • Altın 2487.684
  • Dolar 32.5553
  • Euro 34.6917
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Konak’ın Parkları Çocukları Sevindiriyor

Konak’ın Parkları Çocukları Sevindiriyor
Konak'ta park ve yeşil alanlara yönelik yürütülen kapsamlı bakım ve yenileme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Konak'ta park ve yeşil alanlara yönelik yürütülen kapsamlı bakım ve yenileme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Konak Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce elden geçirilen parklar yepyeni görünümleriyle en çok çocukları sevindiriyor. Eksiklerin giderildiği parklara yeni oyun gurupları konuluyor.

Konak Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nce elden geçirilen parklardan biri de tarihi Kadifekale'ye de ev sahipliği yapan 2. Kadriye Mahallesindeki Tayfunspor Parkı oldu. Yaklaşık 850 metrekarelik yeşil alana sahip park, yürütülen kapsamlı çalışmalar sonucunda yepyeni bir görünüme kavuştu. Gerek konumu gerekse de manzarası ile İzmir'in en özel yerlerinden biri olan bölgedeki ender yeşil alanlardan olan parka; çam, sığla, erguvan ve turunç cinsi ağaçlar dikilirken, mevsimlik bitkilerle görselliği artırıldı. Çapalama yapılarak iyileştirilen toprak zemin çimlendirilerek daha yeşil bir görünüme kavuşturuldu. Parkın yürüyüş alanları yeniden düzenlenirken, yeşil alanların etrafına bordürler döşendi.

YENİ GÖRÜNÜMÜ BEĞENİ KAZANDI

Yeni baştan tasarlanan parktaki banklar ve spor aletleri de bakımdan geçirildi. Eskiyen banklar yenileriyle değiştirilirken, spor aletleri de Konak Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün şantiyesindeki atölyelerde bakımdan geçirildi. Bölge halkının talepleri de dikkate alınarak yapılan yenileme çalışmalarında çocuklar da unutulmadı. Bölgedeki yeşil alan eksikliği dikkate alınarak, çocukların doyasıya oyun oynayabileceği bir oyun alanı oluşturuldu. Mahallelerindeki parkın eski görünümünden çok daha güzel bir hale gelmesinin sevincini de en çok çocuklar yaşadı. Çift kaydırak ve salıncaktan oluşan yeni oyun grubunun monte edildiği parka daha ilk günden akın eden çocuklar, anne ve babalarının refakatinde parktaki oyun guruplarında keyifli zaman geçirdi. İzmir'i kuşbakışı gören manzarasıyla öne çıkan parkın yeni görünümünden memnuniyetini dile getiren bölge sakinleri de yapılan çalışmalardan ötürü Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'a teşekkür etti.

Konak’ın Parkları Çocukları Sevindiriyor

Konak’ın Parkları Çocukları Sevindiriyor

Konak’ın Parkları Çocukları Sevindiriyor

Konak’ın Parkları Çocukları Sevindiriyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim