• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Konak tramvayında ilk 700 metre aşıldı

Konak tramvayında ilk 700 metre aşıldı
Karşıyaka tramvayında ray döşeme çalışmalarının yüzde 45'ini tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, iki ay önce Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda...

Karşıyaka tramvayında ray döşeme çalışmalarının yüzde 45'ini tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, iki ay önce Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda Hava Eğitim Komutanlığı önünden başladığı Konak tramvayında ise 700 metre geride bırakılarak, Göztepe Köprüsü'ne vardı. Önümüzdeki günlerde, deniz tarafında da ray döşenmeye başlanacağı bildirildi. Belediye, bulvarın kara ve deniz tarafında yola dördüncü şerit olacak şekilde, çim zemin üzerinde "yeşil kesitli" olarak ilerleyecek Konak tramvayı hattı için çalışırken bir yandan da vagonlarla atölye ve destek binalarını yapıyor.

Karşıyaka tramvayında ise rayların yaklaşık yarısına yakınını döşeyen Büyükşehir Belediyesi, 2017 yılı sonunda hizmete alınması planlanan hatlardan Karşıyaka'yı 2016 sonuna yetiştirmek için inşaat çalışmalarına iki koldan devam ediyor.

Konak Tramvayı Fahrettin Altay Meydanı-Konak-Halkapınar arasında 12.7 kilometre uzunluğunda ve 19 durakla, Karşıyaka tramvayı ise Karşıyaka İskele-Mavişehir arasında 8.83 kilometre uzunluğunda ve 14 durakla hizmet verecek. Konak ve Karşıyaka tramvay hatları ile buralarda çalışacak toplam 38 aracın maliyeti 390 milyon lira. İki tramvay hattında pik saatlerde 3, diğer saatlerde 4–5 dakika aralıklarla sefer yapılacak.

Öte yandan belediye, Konak tramvayı çalışmaları sırasında trafiğin akıcılığını sürdürebilmesi için orta refüjde yapacağı geçici düzenleme sebebiyle ağaç ve ağaççık transferlerine başladı. Orta refüjdeki ağaçlar, zarar görmemeleri için İnciraltı Kent Ormanı'na taşınıyor. Taşınan palmiyelerin, daha sonra metropol ilçelerdeki yollara aktarılması planlanıyor. Ray döşeme işi tamamlandıktan sonra Mustafa Kemal Sahil Bulvarı orta refüjü, yeşil dokusu güçlendirilmiş aynı boy palmiyelerle yeni bir görünüme kavuşturulacak. Belediye burada, Ankara Asfaltı'ndaki gibi "yeşil yol" oluşturulacak. Yeşil doku ve palmiye ağaçlarının zeminleri, deniz suyundan en az etkilenir biçimde tekrar hazırlanacak. Sayıları ve nitelikleri geliştirilerek, çok daha estetik ve düzenli bir hale getirilecek. Bütün projenin tamamlanmasıyla birlikte Sahil Bulvarı üç şerit gidiş ve üç şerit geliş trafik yolu olarak hizmet vermeye devam edecek. Yeşil kesitli dördüncü şeritte seyredecek tramvay ile birlikte sinyalizasyon altyapısı da Akıllı Trafik Sistemi kapsamında yenilenerek, güvenli ve sürdürülebilir bir erişim olanağı sağlanacak.

Konak tramvayında ilk 700 metre aşıldı

Konak tramvayında ilk 700 metre aşıldı

Konak tramvayında ilk 700 metre aşıldı

Konak tramvayında ilk 700 metre aşıldı

Konak tramvayında ilk 700 metre aşıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim