• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Konak Kent Konseyi'nden akademisyenlere destek

Konak Kent Konseyi'nden akademisyenlere destek
Türkiye'deki çeşitli üniversitelerde görevli akademisyenlerin imza attığı bildiriyle ilgili tartışmalar sürerken İzmir'de Konak Kent Konseyi, destek...

Türkiye'deki çeşitli üniversitelerde görevli akademisyenlerin imza attığı bildiriyle ilgili tartışmalar sürerken İzmir'de Konak Kent Konseyi, destek için imza kampanyası başlattı. Bu amaçla konak ilçesi Alsancak semtinde kurulan stantta, Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu basın açıklaması yaptı.

Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde düzenlenen imza kampanyasında konuşan Mumcu, şunları söyledi: "Barış talebini dillendirdikleri için Cumhurbaşkanı tarafından hedef gösterilen, YÖK'ün haklarında hukuki işlem yapabilmek için yasa maddeleri arayışında olduğu akademisyenlerimizin yanında duruyor ve bir imza kampanyası başlatıyoruz. Türkiye'ye barış, akademisyenlere özgürlük için, "1000 İmza da Bizden" imza metnimiz şöyledir: Siyasi iktidarın muhalefeti bastırmaya yönelik tüm yaptırımlarına karşı çıkarak birlikte, eşit ve özgür yaşama taleplerine sahip çıkma konusunda gereken çabayı her platformda göstereceklerini açıklayan, her gün bir yerlerde ölü bedenlerin yere düşmesine, insanların sokağa çıkma yasakları altında açlığa susuzluğa mahkum edilmelerine, yerlerinden yurtlarından edilmelerine, cenazelerin ortada kalmasına karşı kayıtsız kalamayacaklarını açıklayarak barış istemlerini dile getiren akademisyenlere karşı sürdürülen kıyım politikasına karşı çıkıyoruz. İfade özgürlüğünün karşılığı 12 Eylül ürünü olan YÖK'ün soruşturmalarına, işten atma tehditlerine ve vatan hainliği suçlamalarına, başlatılan cadı avına itiraz ediyoruz. Barışa ve onun savuncularına her zamankinden daha fazla sahip çıkarak, ülkenin geleceğini karartmaya çalışanlara, onların hukuksuzluklarına karşı sesimizi yükseltiyoruz. Nereden gelirse gelsin, şiddetin tümüne karşı barış talebimizi yeniden ve ısrarla dile getiriyoruz. Türkiye'ye barış, akademisyenlere özgürlük için, "1000 İmza da Bizden" metnimize katılım, hem Konak Kent Konseyi'nde açılmış olan imza masasında hem de internet ortamında chance.org'dan katılmak mümkün olacak. İmza kampanyamıza katılarak bizimle dayanışmanız, özgür bir toplum olmaya ilişkin umudumuzu güçlendirecektir."

Basın açıklamasından sonra bazı vatandaşlar, kampanyaya imza vererek destek oldu.

Konak Kent Konseyi'nden akademisyenlere destek

Konak Kent Konseyi'nden akademisyenlere destek

Konak Kent Konseyi'nden akademisyenlere destek

Konak Kent Konseyi'nden akademisyenlere destek

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim