• BIST 9798.66
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Komşularla Yaşanan Krizler İhracatı Olumsuz Etkiledi

Komşularla Yaşanan Krizler İhracatı Olumsuz Etkiledi
Türkiye'nin ürettiği meyve sebzeleri 50 yıldır dünyanın dört bir tarafına ihraç ediyor.

Türkiye'nin ürettiği meyve sebzeleri 50 yıldır dünyanın dört bir tarafına ihraç ediyor. Bu yıl komşularla yaşanan krizler ihracatı olumsuz yönde etkiliyor.

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği 50. Genel Kurulu'nu Ege İhracatçı Birlikleri Konferans Salonu'nda gerçekleştirdi. Genel Kurulda 2015 yılında 12 kategoride başarılı olan 20 ihracatçı firmanın başarılarının taçlandırıldığı ödül töreni de gerçekleştirildi.

Türkiye'nin en eski ihracatçı birlikleri arasında yer aldıklarını belirten Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Seyyar, 2015 yılının birçok sektörde olduğu gibi yaş meyve sebze ve meyve sebze mamulleri sektörü için de parlak bir yıl olmadığını, özellikle ihracatımızın yoğun olarak yapıldığı komşu ülkelerde yaşanan sıkıntılar nedeniyle hem yaş meyve sebze sektöründe hem de meyve sebze mamulleri sektöründe ihracatın kötü bir seyir izlediğini kaydetti.

KİRAZ VE ÜZÜM İHRACATI UR-GE PROJESİ İLE GELİŞECEK

2016 yılının ilk çeyreğindeki rakamlara baktığımızda 2015 göre yılına hem taze meyve sebzede hem mamulde ihracatın yükselişe geçtiğini gördüklerini anlatan Seyyar, "Bu yükselişin yılsonuna kadar devam edeceğini umuyorum. Bölgemiz için çok önemli ihraç ürünlerinden taze kiraz ve sofralık üzümde var olan potansiyeli büyütmek, yeni pazarlar bulmak adına Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ çerçevesinde, Ur-Ge Projesi başvurusunda bulunduk ve Ekonomi Bakanlığından onayımızı aldık. Şimdi süratli bir şekilde katılımcı firmalarla birlikte projeyi hayata geçirmek için çalışmalara başlayacağız" diye konuştu.

2015 yılında zor koşullarda ihracat yaparak Türkiye'ye ve sektörlerine katkı sağlayan 20 ihracatçı firmayı Genel Kurul huzurunda ödüllendirmek istediklerini anlatan Seyyar, ödül alan tüm üyelerini kutladıklarını, 2016-2017 döneminin tüm ihracatçılar için bol kazançlı geçmesini dilediklerini sözlerine ekledi.

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği'nin 2015 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda 2016 yılı çalışma programı ve bütçesi kabul edildi.

Genel kuruldan sonra yapılan ödül töreninde; meyve sebze mamulleri ihracatı ve taze meyve sebze ihracatı kategorilerinde en fazla ihracat yapan 5'er firma ödüllendirilirken, en fazla ülkeye meyve sebze mamulleri ihracatı gerçekleştiren firma, en fazla ülkeye taze meyve sebze ihracatı gerçekleştiren firma, en fazla ürün çeşidinde meyve sebze mamulleri ihracatı gerçekleştiren firma, en fazla ürün çeşidinde taze meyve sebze ihracatı gerçekleştiren firma, ihracat gerçekleştiren en köklü üye, en fazla ihracat gerçekleştiren yeni üye firma, Avrupa Birliği ülkelerine en fazla ihracat gerçekleştiren firma, Afrika ülkelerine en fazla ihracat gerçekleştiren firma, Amerika ülkelerine en fazla ihracat gerçekleştiren firma ve Asya ve Okyanusya ülkelerine en fazla ihracat gerçekleştiren firma kategorilerinde 10 firma ödüllendirildi.

Komşularla Yaşanan Krizler İhracatı Olumsuz Etkiledi

Komşularla Yaşanan Krizler İhracatı Olumsuz Etkiledi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim