• BIST 9705.99
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C

Komşufırın Yeni Ekmeğini Tanıttı

Komşufırın Yeni Ekmeğini Tanıttı
Komşufırın, yeni nesil doğal bir tahıl olan Tritordeum'u ve Tritordeum Ekmeği'ni, düzenlenen basın toplantısıyla tanıttı.

Komşufırın, yeni nesil doğal bir tahıl olan Tritordeum'u ve Tritordeum Ekmeği'ni, düzenlenen basın toplantısıyla tanıttı.

Komşufırın, yeni nesil doğal bir tahıl olan Tritordeum'u ve Tritordeum Ekmeği'ni, düzenlenen basın toplantısıyla tanıttı. Makarnalık buğday (Triticum Durum) ve yabani arpanın (Hordeum Chilense) melezlenmesiyle üretilen Tritordeum, geleneksel ıslah teknikleriyle geliştirildiği kaydedildi. Dünya tarım sektörü ve insan sağlığı açısından inovatif bir tahıl olan Tritordeum, içeriğinde bulunan lutein, sindirilebilir gluten, cystine ve lifli yapısıyla özellikle gluten hassasiyetli kişiler, kardiyovasküler rahatsızlık yaşayanlar, göz sağlığı problemi olan kişilerin tüketimi için çok önemli bir alternatif.

Tritordeum, Doruk Grubu'nun desteğiyle, doğa ananın adımlarını izleyen İspanyol bilim adamları tarafından geliştirildi. GDO olmayan, insanların tüketimine uygun, doğal bir tahıl olan Tritordeum, aynı zamanda ekmeklik buğdaya oranla yüzde 60 daha az sindirilemeyen gluten içerdiği için gluten hassasiyeti olanlar kişiler için ideal. Yeni Nesil Tahıl Tritordeum unundan yapılan yeni doğal tahıl Tritordeum Ekmeği, 24 Şubat'tan itibaren tüm Komşufırın şubelerinde satışa sunuldu.

Doruk Group Holding ve Komşufırın Yönetim Kurulu Başkanı Hasip Gençer, Tritordeum basın toplantısında yaptığı konuşmada, Tritordeum'un tarım sektörü ve insan sağlığı açısından inovatif bir çalışma olduğunu belirtti. Gençer, "Doruk Group Holding ve Komşufırın olarak geliştirilmesine doğrudan katkıda bulunduğumuz ve bugüne kadar İspanya, İtalya, Portekiz ve Fransa'da üretilen Tritordeum'u Türkiye'ye kazandırdık. Tritordeum tahılının gelişim sürecine bir Türk firması olarak katkı vermek, Türk tarım sektörünün geleceği için ilham veren bir motivasyon olacaktır. Ayrıca yaptığımız çalışmalar sonrasında Türkiye'nin İtalya, İspanya, Portekiz ve Fransa'dan sonra Tritordeum üreten beşinci ülke olması, bizim için ayrı bir gurur kaynağı oldu. Bu nedenle Tritordeum unundan üretilecek ve Komşufırın mağazalarında satışa sunulacak olan Tritordeum Ekmeği'nin de kısa süre içerisinde sofralarımızın başköşesinde yer alacağına eminiz" ifadelerini kullandı.

Komşufırın Yeni Ekmeğini Tanıttı

Komşufırın Yeni Ekmeğini Tanıttı

Komşufırın Yeni Ekmeğini Tanıttı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim