• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Komşu ülkelere de sağlık hizmeti verecek

Komşu ülkelere de sağlık hizmeti verecek
Türkiye'nin en doğusunda yer alan ve 3 ülkeye sınır olan Iğdır, sağlık alanında önemli yere sahip olmayı hedefliyor.

Maliyeti 43 milyon lira olan ve bitme aşamasında olan 256 yataklı Iğdır Devlet Hastanesi, çevre illerin yanı sıra komşu ülkelere de sağlık hizmeti verecek.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzman Dr. Bülent Kaya, hastanenin yapımına 2012 yılında başlandığını, bu yatırımın Iğdır'a önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

Hastanenin mart ayı içerisinde teslim edilmesini beklediklerini belirten Kaya, "Bütün tıbbi donanımını ve demirbaşları aldık. Sadece binanın teslimatını bekliyoruz. Bina teslim edildiğinde bir ay içerisinde faaliyete koymayı düşünüyoruz. Yeni hastanemiz 256 yataklı, içinde Iğdır iline hizmet edecek her türlü altyapı mevcut. Modern bir hastane olacağını söyleyebiliriz" dedi.

Kaya, hastanede bölgede benzeri olmayan ameliyathane sistemi kurduklarını belirterek, "Eskimo tarzı dediğimiz ameliyathane odaları var. Hastanemizin altyapısı uygun olduğu için, onkoloji bölümü düşünüyoruz. Bu bölümün alt yapısı hazırlandı. Yine aynı şekilde kalp damar cerrahisi işlemleri için altyapı oluşturuldu. Bu hizmetlerin altyapısını yaptık. Bu açıdan, sınır ülkelere bize yakın illerin de sağlık hizmetlerini karşılayabilecek bir hastane olacak. Bu hastane bölge hastanesi olarak hizmet verecek" diye konuştu.
"İran ve Azerbaycan'a da sağlık hizmeti verebileceğiz"

Iğdır'ın 3 ülkeye sınır olduğunu hatırlatan Kaya, şunları kaydetti:
"Bu hastane sağlık turizmine önemli katılar sunacak. Erzurum Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ile görüşüyoruz. Özellikle Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile orada bulunan özel hastanelere İranlı ve Azerbaycanlı hastaların ciddi anlamda talebi var. Oradaki o potansiyeli ve sayıları görünce buranın ciddi bir ihtiyacının olduğunu fark ettik. Yabancı hastaların özellikle hangi branşlara geldiğini tespit edip, o branşlara odaklanacağız ve bu branşların altyapısını oluşturduktan sonra, özelikle İranlı ve Azerbaycanlı hastaların burayı tercih edeceklerini düşünüyoruz."

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim