• BIST 9079.97
  • Altın 2301.089
  • Dolar 32.3484
  • Euro 35.109
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Komşu kurşunuyla vurulan çocuk hayati tehlikeyi atlattı

Komşu kurşunuyla vurulan çocuk hayati tehlikeyi atlattı
Edirne'de, arkadaşlarıyla oyun oynarken kalbine yakın bir mesafeden tabancayla vurulan 13 yaşındaki U.C., hayati tehlikeyi atlattı.

Edinilen bilgiye göre olay, Edirne Yeniimaret Mahahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre U.C., arkadaşlarıyla birlikte yaşlı annesiyle birlikte yaşayan ve akli dengesi yerinde olmayan bir şahsın evinin camına taş attı. Ev sahibi, U.C. ile birlikte 5 arkadaşını taş atmamaları yönünde uyardı. U.C. ve arkadaşlarının daha sonra aynı evin önünden tekrar geçerken taş atmasıyla tartışma çıktı. Olayla hiçbir ilgisi olmayan M.H. de (36) oradan geçerken, çocuklarla tartışmaya başladı. Çıkan tartışma sonunda M.H. çıkardığı ruhsatsız silahı ile U.C.’yi vurdu. Yaralanan U.C. hastaneye kaldırılarak yoğun bakıma alındı.
4 GÜN YOĞUN BAKIMDA KALDI
Yaşanan olayın ardından çevredekilerin ihbarıyla hastaneye kaldırılan U.C., Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Yoğun Bakım Servisindeki 4 günlük yoğun bakım tedavisinin ardından, dün Çocuk Hastalıkları Kliniğine çıkarıldı. Olayın şokunu hala üzerinden atamayan talihsiz çocuğun annesi, dayısı ve akrabaları, hayati tehlikesini atlatan U.C.'nin vücuduna isabet eden kurşunun, karaciğerini parçaladığını ve kalbinin 1 santim altından çıktığını söyledi.
“YARDIM ET DEDİM, KAFAMA SİLAH DAYAYIP AYAKLARIYLA ELLERİME BASTI”
Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Yoğun Bakım Servisinden Çocuk Hastalıkları Kliniğine alınan U.C., olay gecesi yaşadıklarını anlattı. Talihsiz çocuk, arkadaşlarının her gece zillere basıp, camlara taş attığını anlatarak, “Arkadaşlarımla geziyordum. Onlar her gece zillere basıp, camlara taş atıyorlarmış. Onlar uzaktan taş atarken, ben oturup telefonla ilgileniyordum. Bir süre sonra çığırından çıkarmaya başladılar. Daha sonra onlara ‘Artık gidelim’ dedim. Karanlıktan çıkan ve yüzünü görmediğim biri silah çekti. Koşarken silah sesi duydum, nefesim kesildi ve durdum. Ağzımdan kan gelip düştüm. Ondan ‘bana yardım et' diye yardım istedim. Kafama silah dayayıp ayaklarıyla ellerime bastı. Sonra bayıldım gerisini hatırlamıyorum” dedi.
“BİR CAM İÇİN BİR CANA KIYILIR MI?”
42 yaşındaki anne Nevcihan C. de oğlunun şans eseri yaşadığını belirterek, “Verilmiş sadakamız varmış, ben asgari ücretle çalışarak evlatlarına bakmaya çalışan bir anneyim. Onların gözlerinin içine bakıyorum böyle bir vicdansızlık olabilir mi? Bir cam için bir cana kıyılır mı? Bunları yapanların elleri kırılsın. Oğlum Perşembe gecesinden beri ölümle mücadele etti. Cama sadece taş atmışlar, sonra çocuklara silah çıkarmış ki benim oğlum taş atmadı bile. Cam için cana kıyılır mı? ya oğlum ölseydi. Bir santim daha yukarı çıksa oğlum ölecekti” diye konuştu.
‘ZİLLİ BABA’ SONU OLUYORDU
Olayın ardından ifadesi alınan U.C.'nin arkadaşları E.D., H.T., B.D. E.Ü. ve N.C., olay gecesi kendi aralarında 'zilli baba' diye tabir edilen camlara taş atma ve zillere basarak kaçma oyununu oynadıklarını anlattı. Yaşları 10 ila 13 arasında olan çocuklar ifadelerinde, “Birlikte buluşup külliye yanında bulunan parka geldik. Parkın karşısındaki evde bulunan bir erkek şahıs ile dalga geçerek kızdırdık. Kendi aramızda ‘Zilli baba’ diye tabir edilen oyunu oynadık. Camına taş attığımız kişiden özür dilemek için geri geldiğimde bize cam bardak fırlattı. Yolun karşı tarafından gelen bir kişi bize ‘Burada ne arıyorsunuz lan’ diyerek belinden çıkarttığı tabanca ile bir el ateş etti. Koşarak kaçtıklarını ancak U.C.'nin gelmediğini fark ettik. Sonradan vurulduğunu öğrendik” dedi.
Öte yandan, Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesinde ifadesi alınan Mehmet H., çıkarıldığı mahkemece ‘Kasten öldürmeye teşebbüs’ suçlamasıyla tutuklanarak Edirne Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim