• BIST 9524.59
  • Altın 2493.789
  • Dolar 32.5764
  • Euro 34.7318
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

Komşu Çiftçinin Eylemi, Türkiye’yi Etkilemedi

Komşu Çiftçinin Eylemi, Türkiye’yi Etkilemedi
Yunanistan'da çiftçilerin, Avrupa Birliği'nden ödeneklerini alamadıkları gerekçesiyle bir süredir sürdürdükleri traktörle otobanları ulaşıma kapama...

Yunanistan'da çiftçilerin, Avrupa Birliği'nden ödeneklerini alamadıkları gerekçesiyle bir süredir sürdürdükleri traktörle otobanları ulaşıma kapama eylemleri, Türkiye'nin Pazarkule ve İpsala Sınır Kapıları'nı etkilemedi. Edirne Vali Vekili Beyazıt Tanç, kendilerine intikal eden ciddi bir problemin olmadığını dile getirerek, "Sınır kapılarımız, ulaşıma açık" dedi.

Yunan hükümetinin yaptığı destekleme primlerini yetersiz bulan ve AB'den aldıkları ödeneklerin kesintiye uğradığını iddia eden çiftçilerin, traktörlerle yol kapatma eylemleri devam ediyor. Söz konusu eylemler nedeniyle, Pazarkule Sınır Kapısı karşısındaki Kastanies ve İpsala'nın karşısındaki Kipi Sınır Kapıları'nda, araçların giriş ve çıkışlarında herhangi bir sorun yaşanmıyor.

"EYLEMLER DEVAM EDİYOR"

Yunanistan'dan gelerek, Pazarkule Sınır Kapısı'ndan aracıyla giriş yapan Ömer Ömer, Yunanlı çiftçilerin eylemlerini sürdürdüğünü belirterek, "İpsala tarafı kapalı diye biliyorum. Eylemler devam ediyor. Dimitra Bölgesi'nde traktörlerle otobanı kapatmışlar. Biz sorunsuz bir şekilde geldik" ifadelerini kullandı.

"BİZE İNTİKAL EDEN CİDDİ BİR PROBLEM YOK, KAPILAR AÇIK"

Edirne Vali Vekili Beyazıt Tanç, Yunanistan'daki eylemler nedeniyle Pazarkule ve İpsala Sınır Kapıları'nda herhangi bir sorun yaşanmadığı ifade ederek, "Yunanistan tarafında çiftçilerin bir eyleminin olduğu bilgisi bize geldi ama şu ana kadar sınır kapılarımızda giriş ve çıkışlarımızda kapatma söz konusu değil. Giriş ve çıkışlar rahatlıkla yapılabiliyor. Bu konu ile ilgili bize intikal eden ciddi bir problem yok. İpsala ve Pazarkule Sınır Kapıları'nın her ikisinde de bir problem yok giriş ve çıkışlar normal bir şekilde yapılıyor. Yunanlı çiftçilerin o bölgede yolları traktörle kapatması da söz konusu değil, yollar ulaşıma açık" dedi.

"EYLEMLER, "KARŞILIKSIZ" ÖDENEKLERİN AB TARAFINDAN KESİLMESİNDEN KAYNAKLANIYOR"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da Yunanlı çiftçilerin yaklaşık 15-20 gündür grevlerini sürdürdüklerini hatırlatarak, "Dedeağaç'tan başlayarak, Atina'ya kadar otobanların giriş ve çıkışlarını kapatarak, bu yolları kullanılamaz hale getiriyorlar. Tabi bu Yunanistan'ın ekonomisinin içinde bulunduğu durumla da ilgili. Yunanistan'ın çok uzun yıllardır Avrupa Birliği'nden almaya alıştığı ödeneklerin, bir anlamda da karşılıksız ödeneklerin bugün itibariyle AB tarafından kesilmesinden kaynaklanıyor" diye konuştu.

Komşu Çiftçinin Eylemi, Türkiye’yi Etkilemedi

Komşu Çiftçinin Eylemi, Türkiye’yi Etkilemedi

Komşu Çiftçinin Eylemi, Türkiye’yi Etkilemedi

Komşu Çiftçinin Eylemi, Türkiye’yi Etkilemedi

Komşu Çiftçinin Eylemi, Türkiye’yi Etkilemedi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim