• BIST 9506.79
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Komek Kayıtları 1-12 Şubat Arası Alınacak

Komek Kayıtları 1-12 Şubat Arası Alınacak
Konya Büyükşehir Belediyesi'nin şehir genelinde 53 merkezde hizmet veren Meslek Edindirme Kursları ile yeni ismiyle Aile Eğitim ve Sanat Merkezleri (ASEM)...

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin şehir genelinde 53 merkezde hizmet veren Meslek Edindirme Kursları ile yeni ismiyle Aile Eğitim ve Sanat Merkezleri (ASEM) olan hanım lokalleri kayıtları 1-12 Şubat tarihleri arasında internet üzerinden alınacak.

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) ile yeni ismiyle ASEM olan hanım lokallerine kayıtlar 1-12 Şubat tarihleri arasında yapılacak. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, mesleki eğitimde öncü olan ve marka haline gelen KOMEK'e ilginin her geçen gün arttığını, Yeni Büyükşehir Yasası ile ilçelerde de açılan KOMEK ve hanım lokalleri ile daha fazla vatandaşa ulaştıklarını belirterek, KOMEK'in hedefinin mutlu insan, erdemli toplum ve huzurlu şehir olduğunu dile getirdi. İstihdama katkıda bulunan, sanatkar yetiştiren ve kursiyerlerin kişisel gelişimini sağlayan KOMEK'in şehir genelinde 53 merkezde eğitimlerini sürdürdüğünü vurgulayan Başkan Akyürek, "Bütün hemşerilerimiz mutlaka KOMEK sertifikası alsınlar. Hem iş bulmaları kolaylaşacaktır hem de sosyal çevre, komşuluk ilişkilerini güçlendirme, yeni dostlar edinme imkanına kavuşacaklardır" dedi.

KOMEK bünyesindeki hanım lokallerinin Aile Sağlık ve Eğitim Merkezi olarak yeniden yapılandığını, şehir merkezinin yanında Ilgın ve Ereğli'de bu dönem hizmet vermeye başlayacağını kaydeden Başkan Akyürek, yeni merkezlerin hayırlı olmasını diledi.

4 YENİ İLÇEDE KOMEK, 2 İLÇEDE ASEM HİZMETTE

Konya merkez ile birlikte Akşehir, Beyşehir, Bozkır, Cihanbeyli, Çumra, Doğanhisar, Ereğli, Ilgın, Karapınar, Kulu, Sarayönü, Seydişehir'deki KOMEK merkezlerine ve bu dönem ilk kez açılan Emirgazi, Güneysınır, Yalıhüyük ve Yunak'taki KOMEK merkezleri kayıt alacak. Büyükşehir Belediyesi tarafından Ilgın ve Ereğli'de yapımı tamamlanan şehir konakları ise ASEM olarak üye kaydı alacak.

YENİ DÖNEM YENİ BRANŞLARLA BAŞLAYACAK

Bilişim teknolojilerinden yabancı dillere ve gelenekli sanatlara kadar onlarca alanda eğitim veren KOMEK'lerde bu dönem ilk kez ahşap yakma sanatı, yorgan dikimi, cam-seramik şekillendirme, orman ve kırsal yangınlara müdahale, engellilere yönelik bilgisayar, Kur'an-ı Kerim, giyim gibi kurslar ile İŞ-KUR ve KOSGEB işbirliğindeki kurslara da kayıt alınacak.

Konya genelindeki 53 merkeze kayıtlar 1-12 Şubat tarihleri arasında www.konya.bel.tr ve www.komek.org.tr adreslerinden alınacak. KOMEK ve hanım lokallerinde dersler 13 Şubat itibariyle başlayacak.

Komek Kayıtları 1-12 Şubat Arası Alınacak

Komek Kayıtları 1-12 Şubat Arası Alınacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim