• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Komandolardan 6 İlde Terör Operasyonu

Komandolardan 6 İlde Terör Operasyonu
Tuncel, Bingöl, Siirt, Iğdır, Erzurum ve Nevşehir'de, komandolar, zorlu kış şartlarında terörle mücadele operasyonları düzenledi.

Tuncel, Bingöl, Siirt, Iğdır, Erzurum ve Nevşehir'de, komandolar, zorlu kış şartlarında terörle mücadele operasyonları düzenledi. Kars ve Ankara'daki güvenlik güçleri ise askeri kayakçılık, çığ ve çığda arama kurtarma taktik harekatı ile kayak eğitimi, çığ analizi ile mukavemet yürüyüşü icra etti.

Genelkurmay Başkanlığı, internet sitesi üzerinden Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının yürüttüğü faaliyetleri içeren haberleri paylaştı. Buna göre, Siirt'teki 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı tarafından, 09-10 Şubat'ta "Şehit Piyade Üsteğmen Mustafa Çuhadar-2" operasyonu icra edildi.

Bingöl'deki 49'uncu Komando Tugay Komutanlığı tarafından, 10 Şubat'ta "Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Muhammet Gürlek-12" operasyonu düzenlendi.

Tunceli'deki 4'üncü Komando Tugay Komutanlığı tarafından, 14 Şubat'ta "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Mehmet Şimşek-31" operasyonu icra edildi.

Nevşehir Jandarma Komando Tabur Komutanlığı tarafından, 6 Şubat'ta Erzurum kırsalında "Çelik-54" operasyonu gerçekleştirildi.

Iğdır Suveren Jandarma Komando Tabur Komutanlığı tarafından, 11-12 Şubat tarihlerinde "Şehit Jandarma Onbaşı Mustafa Altan-5" operasyonu düzenlendi.

Erzurum Jandarma Bölge Komutanlığı tarafından, 13 Şubat'ta "Şehit Jandarma Er Medet Mat-3" operasyonu icra edildi.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bulunan Derin Kar ve Şiddetli Soğuklarda Muharebe Merkezi Komutanlığı'nın 1'inci Dönem Kursiyerleri tarafından, 3-4 Şubat'ta askeri kayakçılık, çığ ve çığda arama kurtarma taktik harekat ve tatbikat safhası icra edildi.

Ankara'daki Türk Silahlı Kuvvetleri İnsani Yardım Tugayı Doğal Afet Arama Kurtarma Tabur Komutanlığı tarafından, 17-31 Ocak tarihleri arasında Isparta Davraz Dağı'nda çığda, şiddetli soğuklarda arama kurtarma ve kayak eğitimi, çığ analizi ile mukavemet yürüyüşü gerçekleştirildi.

Komandolardan 6 İlde Terör Operasyonu

Komandolardan 6 İlde Terör Operasyonu

Komandolardan 6 İlde Terör Operasyonu

Komandolardan 6 İlde Terör Operasyonu

Komandolardan 6 İlde Terör Operasyonu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim