• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 26 °C

Kolon Kanseri tedavisinde robotik dönem

Kolon Kanseri tedavisinde robotik dönem
En sık rastlanılan kanser çeşitlerinden biri olan kolon kanserinin bağırsak iltihabı, posa açısından fakir beslenme alışkanlığı, endüstriyel gıdalar...

En sık rastlanılan kanser çeşitlerinden biri olan kolon kanserinin bağırsak iltihabı, posa açısından fakir beslenme alışkanlığı, endüstriyel gıdalar ve kalıtımsal sebepler hastalığın öncelikli nedenlerini oluşturduğunu bildiren Uzmanı Doç. Dr. Bahadır Ege, tedavisinde en etkili sonuçsa robotik cerrahi ile sağlandığını bildirdi.

50 yaşın üstündeki herkese şikayeti olsun olmasın düzenli olarak kolonoskopik tarama yaptırmasını öneren Koru Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Bahadır Ege, düzenli olarak yaptırılan kolonoskopi teknikleri ile kolon kanserinin erken teşhis edilmesinin sağlanabildiğini söyledi.

Bütün kanserlerde olduğu gibi kolon kanserinde de erken teşhis tedavinin başarısının büyük oranda artmasını sağladığını bildiren Ege,kolon kanserine karşı önlem almak isteyenlerin, özellikle ailesinde kolon kanseri bulunanların düzenli olarak kolon kanseri taraması yaptırmasının çok önemli olduğunu belirtiyor.

Dr. Ege, "Kalıtımsal faktörler, ülseratif kolit ve crohn gibi iltihabi bağırsak hastalıkları, yağ, posa açısından fakir beslenme gibi yanlış beslenmeye ait faktörler kolon kanserinin en yaygın sebepleri arasındadır. Özellikle makattan kan gelmesi ya da dışkıda kan bulunması durumunda hiç vakit kaybetmeden bir uzmana başvurularak muayene olunması gerekir. Basur ya da kabızlık gibi diğer rahatsızlıklarla benzer belirtilere sahip olması kolon kanserinin teşhisini geciktirebilmektedir. Bu açıdan kolon kanseri konusunda farkındalığın artırılması hastalar için hayati önem taşımaktadır" dedi.

Günümüzde robotik cerrahi ile karın açılmadan yapılan kolon kanseri ameliyatları sayesinde tedavinin başarısının arttığını ve iyileşme sürecinin kısalmasının sağlandığını ifade eden Bahadır Ege, "Robotik cerrahi ile ameliyat olan hastalarda açık cerrahi tekniklerine kıyasla daha az ağrı görülür. Robotik cerrahi, minimal dikiş imkanı sunduğu için hastanın ameliyattan sonra iyileşme süreci daha zahmetsiz ve daha hızlı geçer. Hassas cihaz ve görüntüleme teknikleri sayesinde karnın içinde ulaşılması zor olan noktalara daha kolay ulaşım imkanı elde edilir. Operasyon sırasında kanama riski düşer. Ameliyat enfeksiyonu risk oluşturmaz. Hastanede kalış süresi kısalır" diye konuştu.

Robotik cerrahinin sunduğu imkanlar sayesinde birkaç dikişlik ufak bir kesi içerisinden ameliyatın kapalı teknik ile gerçekleştirildiğini anlatan Doç. Dr. Bahadır Ege, "3 boyutlu görüntü ve yönetilebilir büyütme özelliği olan kamera sayesinde ameliyat bölgesinin çok daha net olarak görüntülenmesi sağlanmaktadır. Hassas kontrol sistemi sayesinde insan elinin yapabileceği tüm fonksiyonlara sahip olunur. Ayrıca insan elinin istem dışı gerçekleştirdiği titremeler robotik cerrahide görülmez. Operasyon hem cerrah hem de hasta açısından çok daha konforlu ve başarılı geçer" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim