• BIST 9681.39
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Kolejler böyle öğrenci seçecek

Bakanlık kabul ederse, yerleştirmelerde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İngilizce ve İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük testlerinin sonuçlarını dikkate alınmayacak.
Özel okullar, Milli Eğitim Bakanlığı’nın kendilerine ayrı bir sınav hakkı tanımamasının ardından, bu yıl ilk kez uygulanacak Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavlarının ardından kolejlere yerleştirmede sadece Türkçe, Matematik ve Fen ve Teknoloji testlerinin sonuçlarını dikkate almak istiyor. Türkiye Özel Okulları Birliği Sınav Yürütme Kurulu’nun önceki gün özel okul yöneticileriyle yaptığı toplantının ardından, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Inkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil testlerini dikkate almak istemedikleri açıklandı. Dernek Yönetim Kurulu, bu teklifle Milli Eğitim Bakanlığı’na gidecek.  
 
ÇOCUKLAR ARASINDA ADALETSİZLİK OLMAMALI
 
Türkiye Özel Okullar Birliği Başkanı Cem Gülan şunları söyledi:
 
“ Sınavlarda öğrencilerin sadece Türkçe, Matematik ve Fen ve Teknoloji testlerindeki sonuçları kullanmak istiyoruz. Din Kültürü, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil testlerinin sonuçlarını dikkate almak istemiyoruz. Çünkü, öğrencilerde adaletsizlik duygusu olmasın istiyoruz. 375 öğrenci Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden muaf. Bir kişi bile haksızlığa uğramamalı. Olumlu ya da olumsuz yönde çocuklar adaletsizliğe uğrayabilir. Yapılan hesaplamalara göre Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden muaf olanların olumsuz etkilenmesi mümkün. Yabancı dil konusunda maalesef adalet sağlanamadı. İngilizce dışında Almanca, Fransızca ve İtalyanca testleri genelde zor oluyor. Bu öğrenciler geride kalıyor. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ise bir yıla dayalı. Denizde kum tanesi kadar küçük bir bölüm. Onu da kullanmak istemiyoruz.”
 
Gülan, Bakanlıktan randevu beklediklerini belirterek, “Sadece sınav sonuçlarına dayalı değli, okulları da dikkate alarak okul notlarını da kullanmak istiyoruz. Bu notların da hangi oranda kullanacağımızı Bakanlıkla konuşmak istiyoruz. Şu anda randevu bekliyoruz. Bütün bunları talep etmemizin nedeni Bakanlık ilk defa yeni sistem deniyor, Türkiye’de sınavları kaldırmayı planlıyor. Biz de Bakanlığın çıktığı yoluculukta elimizden geleni yapmak istiyoruz. Velilere daha önce verilmiş sözlerimiz var.” dedi.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim