• BIST 9093.3
  • Altın 2324.269
  • Dolar 32.3502
  • Euro 34.9658
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Kolay Hazırlanan Makarnayla Sağlıklı Beslenme

Kolay Hazırlanan Makarnayla Sağlıklı Beslenme
Tüm mutfakların vazgeçilmezi makarna, kolay hazırlanıyor, keyifle yeniyor.

Tüm mutfakların vazgeçilmezi makarna, kolay hazırlanıyor, keyifle yeniyor. Kolayca süslenip muhteşem görünümlü bir ana yemeğe dönüşen makarna, büyük küçük herkesin en sevdiği yemek listesinde yer alıyor. Kalori şölenine çevrilmeyen makarnalar, sağlıklı beslenmeye de çok yardımcı oluyor.

Kilo verirken bile tercih edilen yemeklerden biri olarak öne çıkıyor. Türkiye'nin yarım asırlık dünya markası OBA Makarna, sağlıklı makarna tariflerini yemek severlerle paylaşıyor. Dünyanın hemen hemen her mutfağında makarna, en tercih edilen yemekler arasındadır, yapılışı kolay, süslemesi eğlenceli, yemesi de oldukça keyiflidir. Lezzetlidir ama sanıldığının aksine, "Lezzetli olan her şey sağlığa zararlıdır" düşüncesini doğrulayan besinlerden biri değildir. Kalori ve yağ oranlarına dikkat ettiğiniz takdirde makarna, sağlıklı beslenme veya kilo verme sürecinizin vazgeçilmez bir parçası olabilir. Türkiye'nin yarım asırlık markası OBA Makarna, sağlıklı ve lezzetli makarna tariflerini yemek severlerle paylaşıyor.

PORSİYON BÜYÜKLÜĞÜNE DİKKAT EDİN

Sağlıklı bir yemek hazırlamak için öncelikle hangi makarna çeşidini kullanacağınızı seçin ve makarnanın 100 gramının 369 kalori ve 12,5 gram protein içerdiğini unutmayarak porsiyonlarınızın büyüklüğüne dikkat edin.

SEBZELERLE SÜSLEYİN

Günlük kalori dağılımınıza göre porsiyonunuzu belirledikten sonra, makarnanız pişerken farklı zevklere göre istenen kokuyu ve lezzeti yakalamak için kaynayan suya sarımsak, defne yaprağı, fesleğen, çeşitli baharatlar, tarhun, dereotu, kişniş otu veya soğan koyabilir ya da sonrasında makarnanızı kurutulmuş domates, ıspanak, soğan, biber, kabak, patlıcan, bezelye, mantar gibi sebzelerle donatarak daha renkli, daha besleyici hale getirebilirsiniz.

YAĞSIZ PROTEİNLERDEN YARARLANIN

Protein ile beslenmeyi tercih edenlerdenseniz, makarnanızı muhteşem bir ana yemeğe dönüştürmek için yağsız proteinler ekleyebilirsiniz. Örneğin, derisiz tavuğu dilimleyebilir, ızgarada pişirebilir, fırına verebilir ya da soteleyip makarnanızın üzerine koyabilirsiniz.

MAKARNA SOSUNU KALORİ ŞÖLENİNE ÇEVİRMEYİN

Makarnanızda hazır sos kullanacaksanız, sosunuzu seçerken kalori ve yağ miktarına bakmayı ihmal etmeyin ya da kendi sosunuzu hazırlamayı tercih edin. Domatesleri rendeleyin, içine fesleğen, kekik gibi taze bitkiler atın ve pişirin. Canınız, domates soslu makarna istemiyorsa, biraz zeytinyağı, sarımsak, baharat, tavuk suyu ve biber püresi ile kendi sosunuzu kendiniz yaratın.

KIŞ SOSLU MAKARNA

İşte OBA Makarna'dan sizler için birkaç sağlıklı makarna tarifi. Kış soslu makarna için gerekli malzemeler;

"½ paket spagetti, 100 gr tereyağı, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 adet soğan, 2 diş sarımsak, 2 çorba kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı fesleğen, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber."

HAZIRLANIŞI:

Kış soslu makarnanın hazırlanışı ise şöyle;

"Makarnayı pişireceğiniz tencerenin içindeki suya biraz sıvı yağ ve tuz ekleyin. Su kaynamaya başlayınca, tencereye makarnaları atın.

Başka bir yerde soğanları ince ince doğrayın. Bir tavaya sıvı yağ koyun ve soğanları tavada sotelenmeye bırakın. Tavaya, salça, dövülmüş sarımsak ve baharat ilave ettikten sonra tereyağı ekleyin. Tereyağı eriyince ocağın altını kapatın ve spagetti makarna ile servise hazırlayın."

SEBZELİ MAKARNA SALATASI

Sebzeli makarna salatası için gerekli malzemeler ise şöyle;

"Yarım paket makarna, 3 adet domates, 1 adet salatalık, birkaç dilim peynir, bir avuç zeytin, bir demet maydanoz, 3-5 tane küçük küçük doğranmış kornişon turşu, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, üzerine isteğe göre yoğurt, pul biber."

HAZIRLANIŞI:

Sebzeli makarna salatasının hazırlanışı ise şöyle "Makarna istenilen diriliğe gelene kadar haşlanır. Haşlandıktan sonra suyu süzülür. Yaklaşık 5 dakika kadar ılınması beklenir. Sebzeler eklenir ve iyice karıştırılır. Servis sırasında isteğe göre yoğurt veya pul biber eklenir.

OBA MAKARNA HAKKINDA

1966 yılında Gaziantep'te kurulan OBA Makarna, 2005 yılında Özgüçlü Ailesi tarafından satın alınarak Türkiye'nin makarna sektöründe öncü bir rol üstlenmeye devam etmiştir. Marka ve fabrikaya yapılan yatırımların ardından 2010 yılında Gaziantep 4. Organize Sanayi Bölgesi'nde 110 bin metrekare açık alan, 50 bin metrekare kapalı alanda kurulu modern tesislerinde yüksek üretim kapasitesiyle dünya standartlarında üretim yapmaktadır. 2010-2012 yılları arasında yaptığı 50 milyon Euro yatırımın ardından OBA Makarna, üretim ve satış kapasitesi açısından Türkiye'de sektörünün en büyük firması olmuştur. Üretiminin yüzde 75'i ihracat, yüzde 25'i ise iç piyasa satışı olarak gerçekleşen marka, bugün 80 ülkede faaliyet göstermekte; İtalya, İspanya, Fransa gibi dünyanın en büyük üreticileri ile rekabet etmektedir.

Kolay Hazırlanan Makarnayla Sağlıklı Beslenme

Kolay Hazırlanan Makarnayla Sağlıklı Beslenme

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim