• BIST 9693.46
  • Altın 2506.054
  • Dolar 32.5782
  • Euro 34.7401
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

Kol Germe Ameliyatı İle Sarkmalara Son

Kol Germe Ameliyatı İle Sarkmalara Son
Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Nazmi Bayçın, kol sarkmalarından kurtulmanın kesin yönteminin "kol germe operasyonu" olduğunu söyledi.

Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Nazmi Bayçın, kol sarkmalarından kurtulmanın kesin yönteminin "kol germe operasyonu" olduğunu söyledi.

Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Nazmi Bayçın yaptığı açıklamada, "Sık şekilde kilo alıp vermek ya da ilerleyen yıllara bağlı olarak insanların kollarının özellikle alt bölümlerinde gevşeme ve sarkmalar oluşur. Kolsuz bir elbise ya da kısa kollu bir tişört giyildiğinde kollar hafiften bile olsa yukarı kaldırıldığında orada meydana gelmiş olan sarkma ve gevşemeler iyice belirginleşir. Yaş ilerledikçe bu tür sarkmalar neredeyse tüm insanlarda görülür ancak bu duruma sıklıkla kilo alıp veren gençlerde de yoğun olarak rastlanabilmektedir. Kollardaki deride oluşan bu tür gevşeme ve sarkmaları "brakioplasti" adı verilen operasyon ile ortadan kaldırabilirsiniz" dedi.

"AMELİYAT SONRASINDA KOLDA İZ OLUŞUR MU?"

Opr. Dr. Nazmi Bayçın kol germe ile ilgili açıklamalarına, "Kolunuzu kaldırıp yere paralel bir hale getirdiğinizde dirseğinizden koltuk altınıza kadar olan bölümdeki fazlalıklar ciddi anlamda göze çarpacaktır. Eğer kişinin kolu yağlanmış ancak oradaki deride bir gevşeme ya da sarkma meydana gelmemişse bu durumda buradaki yağları ilposuction işlemi ile almak en doğru çözüm yolu olacaktır. Tabii yaş ilerlemesine bağlı olarak oluşan sarkma ve gevşemelerde liposuction uygulanamaz. Böyle durumlarda fazla olan deri ve altındaki yağlar birlikte çıkarılarak alınmalıdır. Bu sayede derideki gerginlik sağlanırken fazla yağlar da alınmış olur. Kol germe operasyonunda kolda gevşekliğe neden olan tüm dokular alınan deri ile birlikte çıkarılır ve deri gerginleştirilerek tekrar dikilir. Fazlalık meydana getiren deri dikildiği için açılan kesi kadar bir dikiş iz op hat boyunca meydana gelir. Oluşan bu izin ise kola arkadan ya da önden bakıldığında görülmeyecek şekilde beden ile temas eden hattın arkaya yakın tarafında olmasına özen göstermek önemlidir. Bu nedenle ben ameliyat sırasında oluşacak olan izin kolsuz bir elbise giydiklerinde dikkat çekmeyecek bir yerde olmasını sağlamak için planlama yapıyorum" diye konuştu.

"İYİLEŞME SÜRECİ NASIL?"

Ameliyat ve sonrasındaki iyileşme dönemi hakkında da Dr. Bayçın, "Bu ameliyatın uygun donanıma sahip bir hastanede gerçekleştirilmesi gerekir. Genel anestezi altında yapılmalıdır. Zaman olarak 2 saat civarında sürecektir. Ameliyat sonrasında hastanede sadece 1 gün kalmak yeterli olacaktır. Operasyonun sonrasında oluşan ağrılar normal ağrı kesiciler ile önlenebilir. Çok hafif sizi rahatsız etmeyecek düzeyde bir ağrı hissedersiniz. Ameliyat sonrasında kolun arka yüzünde morarma ve şişlik meydana gelebilir. Bunların tamamen düzelmesi ise birkaç haftayı bulabilir. Ameliyattan sonraki 2 ya da 3 gün içinde uçak yolculuğu yapabilecek durumda olursunuz. Operasyondan 3 gün sonra banyo yapmanızda bir sakınca olmayacaktır. Bu operasyon sonrasındaki iyileşme dönemi ise kişiye göre farklılaşmaktadır. Genel olarak 5 ile 7 gün arasında hastalar tamamen iyileşmektedirler. Günlük çalışma hayatınıza dönmeniz için de bu kadar zaman gerekecektir. Bu ameliyatta kendi kendine eriyen dikişler kullanıldığı için dikiş aldırma gibi bir zorluk olmayacaktır. Spor yapmaya ya da güce dayalı işlerle uğraşmaya ise 4 hafta sonrasında başlamanız mümkündür" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim