• BIST 8718.11
  • Altın 2246.233
  • Dolar 32.3342
  • Euro 35.1742
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Kokoreçe kadın eli değdi

Kokoreçe kadın eli değdi
Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, üç kadının ortaklığında kurulan kokoreçci dükkanının kurdelesini dualar eşliğinde kesti.

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, üç kadının ortaklığında kurulan kokoreçci dükkanının kurdelesini dualar eşliğinde kesti.

Balıkesir Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi AVM'de, Zeynep Ateş, Gonca Akdeniz ve Zülfiye Akdeniz adlı kadınların işletmeciliğini yaptığı kokoreçci dükkanının açılışını gerçekleştirdi. Kadın eli değen ticarethanelerin daha bereketli olduğunu belirten Başkan Yılmaz, rızkın onda dokuzunun ticarette olduğunu söyledi.

"Kazancınız bol işiniz bereketli olsun" diyerek iyi dilekte bulunan Başkan Yılmaz, kadınların eğitimden sağlığa, toplumun ihtiyacı olan her noktada öncü olduğunu dile getirdi. Üretime katkı sağlayan kadınları her zaman takdir ettiğini vurgulayan Yılmaz, "İstihdam dostu yatırımlara ağırlık vermek, iş gücünün niteliğini artırmaya yönelik stratejileri hayata geçirmek önceliklerimiz arasında yer almalıdır" dedi.

Kadın istihdamını da önemsediklerini vurgulayan Başkan Yılmaz, "Kadının iş hayatında daha fazla yer alması toplumda konuştuğumuz hangi sorunlu konular varsa hepsinin azalması demektir. Bu nedenle yerelde kadınların işgücüne ve üretime katılımlarını arttırmak için büyük çaba sarf ediyoruz. Kalkınma yerelden başlar. Biz kadınlar için el ele mücadele edeceğiz. Güçlü Türkiye için kadınlarla her yerde hep birlikte olacağız" açıklamasında bulundu.

Yıllardır kendi iş yerini açmak için emek harcadığını belirten Gonca Akdeniz, "Allah'ın izniyle açılışımızı gerçekleştirdik. Bizi ticarete atılmamız için bizleri teşvik eden Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'a çok teşekkür ederiz" dedi.

Gonca Akdeniz, "neden kokoreçci dükkanı açmayı tercih ettiniz'? sorusuna ise, "Balıkesirliler kokoreçi çok sever, ben de kokoreçi çok seviyorum. Balıkesir'de kokoreç satışı yapan ilk kadın olmanın da mutluluğunu yaşıyorum" diye yanıt verdi.

Kadın olarak ticarete atılmanın zor olduğuna dikkat çeken Akdeniz, "Yerel yöneticilerimizin teşvikleri sayesinde bu zorlukları aşıyoruz. Bütün kadınların girişimci olmalarını ve ticarete atılmaları gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Gündüz gözleme, tost, hamburger, içli köfte satışlarının olacağı işletmede gece saat 02.00'a kadar da sucuk ve kokoreç satışı olacak.

Kokoreçe kadın eli değdi

Kokoreçe kadın eli değdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim