• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Kodla(ma)nisa Projesi Türkiye’ye Örnek Olacak

Kodla(ma)nisa Projesi Türkiye’ye Örnek Olacak
Türkiye'de ilk kez Manisa Valisi Erdoğan Bektaş öncülüğünde il genelinde başlatılan "Kodla(Ma)nisa Projesi'nin İçerik Geliştirme Çalıştayı yapıldı.

Türkiye'de ilk kez Manisa Valisi Erdoğan Bektaş öncülüğünde il genelinde başlatılan "Kodla(Ma)nisa Projesi'nin İçerik Geliştirme Çalıştayı yapıldı.

Spilos Otel'de yapılan Çalıştaya Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Vali Yardımcısı Dr. Muhammet Kırılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş ile İl ve ilçe proje ekipleri katıldı.

Çalıştay, Vali Yardımcısı Dr. Muhammet Kırılmaz'ın projenin oluşum aşamalarını aktardığı konuşmasıyla başladı. Daha sonra İl Milli Eğitim Şube Müdürü Bayram Işık proje il ve ilçe ekiplerinin görev ve sorumlulukları hakkında bilgiler verdi. İl Proje Ekibinden Aslı Yıldırımgil ve Şeref Kaplan "Kodla(Ma)nisa Projesi" içeriği ile ilgili sunum yaptı.

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Özdemir canlı bağlantı ile çalıştaya katılarak küçük yaşta kodlama becerilerini kazandırmanın önemini vurguladı ve "Kodla(Ma)nisa Projesi'ni başlattığı ve desteklediği için Vali Erdoğan Bektaş'a teşekkür etti.

Kodla(Ma)nisa İçerik Geliştirme Çalıştayı'na misafir konuşmacı olarak katılan İzmir Aliağa Atatürk Ortaokulu Bilişim Teknolojileri öğretmeni Olcay Büyükçapar "21. Yüzyılda kodlama becerileri" konulu sunum yaptı. Katılımcılar Çalıştay'da yapılan iz bulma ve Kahoot (Çevrim içi test) etkinliklerine büyük ilgi gösterdi.

Programın öğleden sonraki bölümünde katılımcılar 5 gruba ayrıldı. Kodla(Ma)nisa Projesi'nin uygulama adımları ve içeriğini belirleme amacıyla hazırlanmış olan konular üzerinde kararlar almaları istendi. Alınan kararlar sunum haline getirilerek Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ve İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş'ın da bulunduğu katılımcılara aktarıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, il genelindeki tüm ortaokullarda uygulanacak projenin başarıya ulaşması için tüm eğitim çalışanlarının fedakârca çalışmasını beklediklerini, projenin takipçisi olacaklarını belirterek çalıştaya katılan il, ilçe proje ekiplerine teşekkür etti.

Vali Erdoğan Bektaş ise, bir öğrenci velisinin kendisine mektup yazarak Manisa'daki okullarda uygulanan interaktif İngilizce programı DynEd Projesi için teşekkür ettiğini, ayrıca "kodlama" diye bir olgudan kendilerini haberdar etmesi sonucu "Kodla(Ma)nisa Projesi'nin hayata geçirildiğini bildirdi.

Vali Erdoğan Bektaş ABD ve Avrupa'da kodlama eğitimine 5 yaşında başlandığını, gelişmiş ülkelerde kod okuryazarlığı kavramının eğitim sistemine dâhil edildiğini, Ülkemizde ise 5-6. Sınıflarda Bilişim Teknolojileri dersi olmasına rağmen kodlama eğitimine yeteri kadar yer verilmediğini belirtti. Manisa'da dünyadaki bu gelişmelerin ışığında ülkemize örnek olacak "Kodla(Ma)nisa Projesi'ni hayata geçirdiklerini ifade eden Vali Bektaş, bu projenin diğer illere örnek olmasını diledi.

Eskiden gizli kabiliyetlerin farkına varılamadığını ve yok olup gittiğini, çağımızda ise bilim ve teknolojideki gelişmelerin sosyal adalet denilebilecek fırsat eşitliği sunduğunu ifade eden Vali Bektaş, "Proje çerçevesinde her ilçede bir kodlama atölyesi açacağız. Bunun için ilçe kaymakamlıkları, ilçe belediyeleri, STK'lar her türlü kurum katkısını bekliyoruz. Atölyelerde, gerek okullarda kodlama yeteneği öne çıkan öğrenciler, gerekse internet kafelerde bilgisayar düşkünü gençler, aramızdan öne çıkacak yetenekli gençlerimizle kodlama çalışmaları yapacağız. Bu yolda ilk atölyemizi Kitapsaray alt katında oluşturup çalışmalara başladık" dedi.

Vali Bektaş projenin başarılı olması için öğretmenlerin önce birbirlerini daha sonra da öğrencileri motive etmeleri gerektiğini belirterek projeye destek olmalarını istedi. Projenin öğretmenler tarafından daha iyi anlaşılması için çalışma yapıldığını bildiren Vali Bektaş, "Yaptığı işin ülkesi, milleti ve devleti için bir işe yaradığını hissettiğinde Türk Milletinin rakibi yoktur. Gerçekten önemli bir iş yaptığımızı ve yaptığınızı düşünüyorum. Umarız başarırız. Her şey çocuklarımız, geleceğimiz, ülkemiz ve milletimiz için. Gayretleriniz için tekrar teşekkür ediyorum" dedi.

Kodla(ma)nisa Projesi Türkiye’ye Örnek Olacak

Kodla(ma)nisa Projesi Türkiye’ye Örnek Olacak

Kodla(ma)nisa Projesi Türkiye’ye Örnek Olacak

Kodla(ma)nisa Projesi Türkiye’ye Örnek Olacak

Kodla(ma)nisa Projesi Türkiye’ye Örnek Olacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim