• BIST 9692.61
  • Altın 2490.431
  • Dolar 32.5901
  • Euro 34.8531
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Koçdemir'den 'Bulgaristan Türkleri' sorusu

Koçdemir'den 'Bulgaristan Türkleri' sorusu
MHP Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir, "Diplomatik birimlerimiz yurt dışında yaşayan Türkler ve akraba topluluklarını siyasi temsilde zayıflatacak çalışmalar...

MHP Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir, "Diplomatik birimlerimiz yurt dışında yaşayan Türkler ve akraba topluluklarını siyasi temsilde zayıflatacak çalışmalar yaptıkları ve Bulgaristan Türkleri'nin siyaseten bölündüğü doğru mudur?" diye sordu.

TBMM'de başlayan 2016 yılı bütçe görüşmelerinde konuşan, MHP Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir'in yurt dışında yaşayan Türk toplulukları ile ilgili sordu. Koçdemir, "Diplomatik birimlerimizin yurt dışı Türkleri ve akraba topluluklarını siyasi temsilde zayıflatacak çalışmalarda bulundukları, bu çerçevede Bulgaristan Türkleri'nin siyaseten bölündüğü, bu yöndeki çalışmaları nedeniyle bazı devlet görevlilerimizin bulundukları ülke nezdinde sıkıntıya sebep oldukları ve Bulgaristan'da faaliyet gösteren bir partinin yöneticilerine Türkiye'ye giriş yasağı konulduğu doğru mudur?" ifadelerini kullandı.

Bursa'da geçen hafta düzenlenen Eğridereliler Dostluk Gecesi etkinliğinde Bulgaristan'dan gelen Eğridere Belediye Başkanı'nın konuşturulmaması yönünde siyasi baskı uygulandığı iddialarına değinen Koçdemir, "Belediye başkanının konuşturulmaması yönünde Sağlık ve İçişleri Bakanları özel kalem müdürlerince talimat verildiği doğru mudur? Doğruysa burada amaçlanan nedir?" şeklinde konuştu.

AKDOĞAN: SORUN RUSYA DESTEKÇİSİ ESKİ PARTİ BAŞKANI

Koçdemir'in sorusunu yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ise Bulgaristan'daki soydaşlarla ve siyasi partilerle iyi ilişkiler içinde olduklarını savundu. "Yalnız orada Rusya'ya müzahir bir eski parti başkanı var. Eleştirilerimiz de ona karşıdır" diyen Akdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Rusya'ya müzahir bir eski parti başkanı Türkiye aleyhine bir tutum takınmıştır ve Türkiye'ye açıkça hasmane birtakım söylemler içerisine girmiştir. Bizim eleştirimiz de ona karşıdır. Parti içerisindeki bölünme de o şahsın gerçekleştirdiği bir siyasi operasyon sonucudur. Daha sonra oradan bazı milletvekilleri ayrılarak başka bir parti kurmaktadır. Bu kendi bağlamında işleyen bir süreçtir. Yeni biz bu ülkelere ikili ilişkilerimiz çerçevesinde ve içişlerine karışmayacak şekilde soydaş topluluklara gereken katkıda bulunmaya çalışıyoruz."

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim