• BIST 9044.53
  • Altın 2296.889
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0593
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Kocasinan’dan, Gemi Sevk Ve İdare Sertifikası

Kocasinan’dan, Gemi Sevk Ve İdare Sertifikası
Ülkemiz sınırlarındaki tüm iç sularda geçerliliği olan sertifikanın yolu Kocasinan'dan geçiyor.

Ülkemiz sınırlarındaki tüm iç sularda geçerliliği olan sertifikanın yolu Kocasinan'dan geçiyor. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri'nin denizi olan Yamula Baraj Gölü'nde 4 yıldır verilen kurslar sayesinde Gemi Sevk ve İdare Belgesi verildiğini belirtti. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Kocasinan Belediyesinin Bağlama Liman Başkanlığı olarak yetkilendirildiğini vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar "Belediyemiz tarafından verilen, Yamula ve Bayramhacı Baraj göllerindeki eğitim sonucu alınacak sertifikanın Türkiye sınırları içerisinde bulunan tüm iç sularda geçerliliği bulunacak." dedi.

Başkan Çolakbayrakdar, "Yamula ve Bayramhacı Baraj Gölleri'nde Türkiye sınırları içerisinde bulunan tüm iç sularda çalışacak, tam boyu 35 metreden küçük özel veya ticari amaçlı iç su araçlarını kullanan kişilerin belgelendirilmesi için gerekli işlemler Belediyemiz bünyesinde bulunan Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü'müz tarafından yürütülecektir. Sertifika almak isteyen kursiyerlerimize sınav öncesi Mersin Liman Başkanlığı'ndan gelecek uzmanlar tarafından Belediyemiz Meclis salonunda teorik bilgi verilecek. Daha sonra uzman personel tarafından katılımcılara su üstü araçlarının kullanılması konusunda eğitim ve pratik çalışması yaptırılacak. Ehliyeti olmayan nasıl otomobil kullanamazsa, kaptanlık belgesi olmayan da Yamula ve Bayramhacı Barajları üstünde tekne kullanamayacak." diye konuştu.

Kocasinan Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü tarafından verilen bilgilere göre, Gemi sevk ve İdare Belgesi eğitim ve sınav programı Nisan ayı içerisinde gerçekleştirilecek. Sertifika almak isteyenlerin 18 yaşını doldurmuş, en az ilkokul veya ilköğretim mezunu olmaları gerekmekte. Kursiyerlerin başvuruda bulunmak için istenecek evraklar; öğrenim belgesi örneği, aile hekiminden sağlık raporu ve 8 adet fotoğraf olarak sıralandı. Müracaatların Kocasinan Belediyesine en geç 15 Nisan 2016 tarihine kadar yapılması istendi.

Kocasinan’dan, Gemi Sevk Ve İdare Sertifikası

Kocasinan’dan, Gemi Sevk Ve İdare Sertifikası

Kocasinan’dan, Gemi Sevk Ve İdare Sertifikası

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim