• BIST 9079.97
  • Altın 2322.335
  • Dolar 32.3413
  • Euro 34.9435
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Kocasinan’dan Enerji Konulu Resim Yarışması

Kocasinan’dan Enerji Konulu Resim Yarışması
Sosyal ve kültürel etkinlikleriyle göz dolduran Kocasinan Belediyesi yine farklı bir projeye imza atarak enerji konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla...

Sosyal ve kültürel etkinlikleriyle göz dolduran Kocasinan Belediyesi yine farklı bir projeye imza atarak enerji konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla minikler için resim yarışması düzenledi.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, "Enerji Tasarrufu Haftası" kapsamında ilköğretim öğrencilerine enerji tasarrufunu aşılamak; onları enerji konusunda bilgilendirmek, bilinçlendirmek ve tasarrufa teşvik etmek amacıyla resim yarışması düzenlediklerini söyledi.

Başarılı lise öğrencilerini yurt dışı bilim müzesi gezisine götürdüklerine, ortaokul öğrencileri için de TEOG Destek Seti dağıttıklarını hatırlatan Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, "Eğitimle ilgili projelerimiz ve desteklerimiz hızını kesmeden devam ediyor. Bu sefer de ilkokul öğrencileri için bir etkinlik oluşturduk. Enerji Tasarrufu Haftası kapsamında resim yarışması düzenliyoruz. Çocuklarımızın kendi bakış açılarıyla enerji tasarrufunu aktarmalarını istiyoruz. Öğrencilerimiz istedikleri boyayla diledikleri gibi çalışabilir. Amacımız çocuklarımızda enerji kullanımıyla ilgili farkındalık oluşturmak, onlara çevre bilinci aşılamak, tasarruf konusunda teşvik etmektir" dedi.

Yarışmada dereceye giren öğrencileri ödüllendireceklerini vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar," Böylelikle miniklerimizin hayal güçleri gelişecek, ufukları açılacak; enerji tasarrufu için güzel bir eğitim faaliyeti olacak. Yarışmaya ilköğretim 1., 2., 3., ve 4. sınıf öğrencileri katılacak. Öğrencilerimiz eserlerini 15 Ocak 2016 Cuma günü Saat 17:00'ye kadar belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne teslim edecek. Resim öğretmenleri tarafından oluşturulan jüri, her sınıfı kendi arasında kategorilendirip değerlendirecek. Biz de başarılı olanları ödüllendireceğiz. Birinci olacak dört öğrenciye tablet bilgisayar, ikinci olacak dört öğrenciye kol saati, üçüncü olacak dört öğrenciye de kitap seti hediye edeceğiz.Öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyorum" şeklinde bilgiler verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim