• BIST 9524.59
  • Altın 2517.93
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.6105
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

Kocasinan'da çocuklara geri dönüşüm eğitimi

Kocasinan'da çocuklara geri dönüşüm eğitimi
Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, değerli atıkları ekonomiye yeniden kazandırabilmek amacıyla gelecek nesilleri şimdiden eğitmeye...

Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, değerli atıkları ekonomiye yeniden kazandırabilmek amacıyla gelecek nesilleri şimdiden eğitmeye başladıklarını söyledi.

Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan Belediyesi olarak çocuklara çevre bilincini aşılamak için geleceğin sahibi miniklere Elagöz'de kurdukları Kay-Çev Tesisleri'nde geri dönüşüm semineri verdiklerini belirterek, "Çevre bilincini çocuklara küçük yaşta vermeyi amaçlıyoruz. Geri dönüştürülebilir cam, plastik, metal ve kağıt gibi değerli atıkların ekonomiye nasıl geri kazandırıldığını gelecek nesillere anlatmak, onlara sağlıklı ve yaşanabilir bir çevre bırakmak amacıyla bilgilendirme çalışmaları yapıyoruz. Gelecek nesillere daha temiz bir çevre, daha iyi imkan ve mekanlar sağlamak belediyeler olarak bizim en önemli görevlerimizden biridir. Doğal kaynakların sınırsız olmadığı, israf edildiği takdirde bir gün tükeneceği göz önünde bulundurulduğunda geri dönüşümün öneminin çok daha net biçimde anlaşılacağını anlatıyoruz. İşte bu gerçeği çocuklarımıza, çocuklarımız vasıtasıyla evlerindeki anne ve babalarına öğreterek hem bugünü hem de yarını kazanmak istiyoruz" dedi.

Kocasinan Belediyesi olarak dönüştürülebilir atıkların geri kazanımı, doğal kaynakların korunması ve gelecek nesillere kazandırılması için yoğun çalışmalar sergilediklerini vurgulayan Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, "Geçtiğimiz günlerde ilçemiz sınırları içerisindeki okullarda çocuklarımıza "Gelecek İçin Dönüşüm" projemizle ilgili geri dönüşüm semineri vermeye başladık. Projenin ikinci aşamasında da miniklere Kay-Çev Geri Dönüşüm Tesislerimizde atıkların çeşitlerine göre nasıl tasnif edildiği, hangi işlemlerden geçirilerek tekrar kullanıma kazandırıldığını uygulamalı olarak gösteriyoruz. Gelecek nesillere daha iyi imkanlar bırakmak için geleceğin sahibi çocuklarımızı bilinçlendirme çalışmalarımız devam edecek." şeklinde konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim