• BIST 9524.59
  • Altın 2487.578
  • Dolar 32.5222
  • Euro 34.6862
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Kocasinan’da Belediye Üniversite İşbirliği

Kocasinan’da Belediye Üniversite İşbirliği
Kocasinan Belediyesi'nde birim çalışanlarına yönelik eğitimler devam ediyor.

Kocasinan Belediyesi'nde birim çalışanlarına yönelik eğitimler devam ediyor. Bu çerçevede Kocasinan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerine ERÜ işbirliğiyle 1 ay sürecek eğitim programı başlatıldı. Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar "İşlerini hassasiyetle yapan ekiplerimiz, hocalarımızın akademik bilgilerinden de faydalanarak hizmet vermeye devam edecektir" dedi.

Kocasinan Belediyesinin, Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi, iletişim Fakültesi ve Ersem işbirliğinde başlattığı eğitim programının ilk oturumuna Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Erciyes Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Keleş, Ersem Müdürü Prof. Dr. Derviş Karaboğa, Kocasinan Belediye Veteriner müdürü Şaban Özdemir ile çalışanlar katıldı.

Programda konuşan Başkan Çolakbayrakdar, belediyedeki tüm birimlerde olduğu gibi Veteriner Müdürlüğü ekiplerinin de hassasiyetle görev yaptıklarını ve "Hayat Boyu Öğrenme" felsefesi doğrultusunda ekiplerin kendi tecrübelerine, akademisyenlerin bilgilerini de ekleyerek daha kaliteli hizmet sunmaya çalıştıklarını ifade etti.

Eğitimin, hizmette kaliteyi arttıracağını vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, "Değerli hocalarımız kendi birikimlerinden faydalanarak toplum sağlığı, huzuru, ferahı üzerine daha modern, daha çevreci bir Kocasinan Belediyesi olacağız. Ana hedefimiz insanlara hizmet. Bunun yanı sıra diğer canlıları da unutmamak ve haklarını korumak gerekiyor. Çünkü örf adetlerimizde hayvan haklarının her daim korunduğu görülmektedir. Bu çerçevede gerçekleştirdiğimiz eğitim programımızın ilçemiz ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum." şeklinde sözlerini tamamladı.

Toplantıda bir konuşma da ERÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Keleş yaptı. Kocasinan Belediyesiyle koordineli çalışmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Prof. Dr. Keleş; "Özellikle çevre sağlığı ve sokak hayvanları toplama ekibine ders verecek ekipte toplam 19 öğretim görevlisi yer alacak. Çoğu arkadaşlarımızın bildiği konuyu güncelleştirmek istiyoruz. Sizlere daha pratik bilgiler vereceğiz. Hem sizin hem de çevre sağlığı hakkında neler gerekir, nasıl tedbirler alınır neler yapılabilir onları sizlere aktaracağız. Bu konuların sizlere çok faydalı olacağını tahmin ediyorum. Bu kursa destek veren Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbaydar'a teşekkür ederiz. Üniversiteler toplumla birlikte hareket ederse daha faydalı olur. Hayvanların beslenmesiyle ilgili eğitim vereceğiz. Hayvanlardan İnsanlara geçecek hastalıkları önlemek adına eğitim sunacağız" dedi.

Ersem Müdürü Prof. Dr. Derviş Karaboğa da İlk defa Bir Belediye Meclisinde konuşma imkanı bulduklarını ifade ederek Başkan Çolakbayrakdar'a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından hocaların ilk dersi başladı. Dersler 4 hafta ve 80 saati kapsayacak. Eğitim programı sonunda katılımcılara sertifika verilecek.

Kocasinan’da Belediye Üniversite İşbirliği

Kocasinan’da Belediye Üniversite İşbirliği

Kocasinan’da Belediye Üniversite İşbirliği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim