• BIST 9764.17
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar:

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar:
Kocasinan Belediyesi tarafından "Enerji Verimliliği" resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Kocasinan Belediyesi tarafından "Enerji Verimliliği" resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Törende konuşan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, "Enerji verimliliği noktasında hassasiyet göstermemiz gerekiyor" dedi.

Kocasinan Belediyesi Meclis salonunda düzenlenen ödül törenine Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Duran, dereceye giren öğrenciler ve aileleri katıldı. Törende açılış konuşması yapan Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Duran, "Enerjinin verimli kullanılması ile ilgili olarak çocuklarımız resim çalışması yaptı. Enerji hayatımızın çok önemli bir parçası. Enerji alanında bağımsızlığını kazanamayan ülkeler maalesef artık tam bağımsız sayılmamaktadır. Ne kadar enerji üretiyorsunuz, ne kadar enerji tüketiyorsunuz işte bakıyorsunuz gelişmişliğin simgesi enerjidir. Ürettiğimiz enerjiyi de en verimli şekilde kullanmayı öğrenmek, israf etmemek gerekir. Bu manada çocuklarımızın bilinç kazanmaları açısından bu tür yarışmalara girmesi çok önemli" diye konuştu.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ise, "Enerji Tasarrufu Haftası nedeniyle düzenlemiş olduğumuz bir resim yarışmasının bugün ödül töreninde bir aradayız. Güzel bir organizasyon. Enerji verimliliği, enerji tasarrufu nedir? diye tanımına baktığımız zaman tüketilen enerji miktarının üretimdeki miktar ve kaliteyi düşürmeden ekonomik kalkınmayı ve sosyal refahı engellemeden en aza indirilmesi şeklinde tanımlanmıştır. Tabi biz enerjiyi tasarruflu kullanmak adına hayatımızda bir takım basit tedbirler alarak bunları çok rahat bir şekilde kullanabiliriz. Çünkü enerjinin tasarruf edilmesi noktasında ciddi manada ihtiyaçlar var. Çevremize baktığımız zaman enerjiyi elde ettiğimiz kaynakların birçoğu doğal kaynaklar. Doğal kaynaklarda tabi nihayeti olan tükenebilen kaynaklar. Hiçbir kaynak sorunsuz değil. Bundan dolayı bu kaynakların tükeniyor olması hasebiyle bu kaynakları tasarruflu kullanmak nihayetine erdirmemek adına enerji verimliliği son derece önemli bir konu" şeklinde konuştu.

Çolakbayrakdar ayrıca, "Enerji, dışa bağımlı ülkelerde çok hassasiyet gerektiren bir nokta. Biz enerji noktasında ciddi manada ekonomimizin büyükçe bir kısmını dışarıdan enerji alarak sağlıyoruz. Bu noktada da bir milli duruş olarak enerji verimliliği noktasında hassasiyet göstermemiz kendi ülke kaynaklarımızın dış kaynaklara gitmesine bir miktar azaltılması noktasında da hassasiyet göstermemiz milli bir görev olarak çok önemli" ifadelerini kulandı.

Yapılan konuşmanın ardından resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar:

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar:

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar:

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim