• BIST 9079.97
  • Altın 2308.099
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.0976
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Kocasına İnat Oto Yıkamacı Oldu

Kocasına İnat Oto Yıkamacı Oldu
Kahramanmaraş'ta eşinin "Sen bu işin altından kalkamazsın" sözüne kızan Sibel Sarı, oto yıkamacı dükkanı açtı, şimdi yanında 20 kişiyi çalıştırıyor.

Kahramanmaraş'ta oto yıkama, ev temizliği ve halı yıkama üzerine bir iş yeri açan Sibel Sarı'nın çalışanlarının tamamı bayanlardan oluşuyor. Görenlerin şaşkınlığının gizleyemediği iş yerinde çalışan bayanların kimisi çocuklarının okul harçlığını kazanmak için kimisi ise çeyizini hazırlamak için çalışıyor.

"EŞİM SEN YAPAMAZSIN" DEDİ

İş yerini kredi çekerek açtığını ve 20 çalışanın olduğunu söyleyen Sibel Sarı, "Eşim esnaflığın zor olduğunu ve bu işin altından kalkamayacağımı söyledi. Ben ise çok çaba sarf ettim, bu işi yapabileceğimi kanıtladım. Şimdi ise eşim sen milletvekili bile olursun diyor" dedi.

"KADINLARDAN OLUŞAN 20 KİŞİLİK ÇALIŞMA EKİBİMİZ VAR"

6 çocuğunu okutmak ve Anadolu kadınının gücünü göstermek için iş yerini açan Sibel Sarı, "3 yıldır bu sektörde vatandaşlarımıza hizmet ediyoruz. Ben bayanların her işi yapabileceğine inanan biriyim. Araçları seviyorum, büyük araç kullanıyorum. İnsan isterse her işi yapabilir. Şu anda da yaptığım işten gurur duyuyorum ve yaptığım işi de severek yapıyorum. Araçların iç, dış detay temizliği ve motor temizliğini yapıyoruz. Onun yanı sıra ev, iş yeri temizliği ve halı yıkama işlemini yapıyoruz. Kaporta korumadan anlıyoruz. Çalışanlarımızın tamamı bayan arkadaşlarımızdan oluşuyor. 20 kişilik bir çalışma ekibimiz var. Maaş ve sigortaları düzenli olarak yatmaktadır ve işini severek yapan bir ekibiz. Çalışanlarımız tam bir Anadolu kadını, işini severek yapıyorlar. Günümüz şartlarında çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılayamazsam onların yanlış şeylere yönelir düşüncesiyle bu işi yapıyorum. Onlara kitap aldığım zaman kendime de kitap alıyorum çünkü onlara örnek olmam gerekiyor. Eğitim sadece ders çalışmak, okula gitmek değildir" diye konuştu.

"EV KADINLARINDAN BÜYÜK DESTEK ALDIK"

Güvenin olduğu yerde paranın da olduğunu belirten Sarı, şöyle devam etti:

"Şu anda da KOSGEB'e müracaat ettim. Olumlu netice alırsak oradan alacağım destekle işlerimizi büyütmeyi düşünüyorum. İşe cüzi bir sermayeyle başladık işe ama zamanla makine sayılarımızı artırarak firmamızı büyüttük. Çalışarak, emek harcayarak ve azimle işimizi bu seviyeye taşıdık. Bir bayan olarak bu işi yapmamıza şaşıranlar oluyor ama sonra bu işin bir bayan işi olduğunu söyleyip takdir ediyorlar. Ayrıca resmi kurumlarla da çalışıyoruz. Valilikle iş yapıyoruz ve bize güvenleri tam. Akşamları anahtarları bize bırakıp gidiyorlar. Bizlere güvenmeleri bizleri sevindiriyor ve güven olan yerde para da olur diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Aracını yıkatmak için gelen bir müşteri ise, "İlk başta gördüğümde çok şaşırdım ama gördüm ki erkeklerden daha başarılılar. ve artık buranın abonesi oldum. Aracımı başkasına bırakmaya güvenemiyorum" dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim