• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

'Kocaseyit Havaalanı karşısında uçak restoranı hayalimdi, gerçek oldu'

'Kocaseyit Havaalanı karşısında uçak restoranı hayalimdi, gerçek oldu'
Türk Havya Yolları'nda (THY) uzun yıllar sefer yaptıktan sonra uçuş ömrünü tamamlayan Airbus A340 tipi yolcu uçağı, Balıkesir'in Edremit ilçesinde...

Türk Havya Yolları'nda (THY) uzun yıllar sefer yaptıktan sonra uçuş ömrünü tamamlayan Airbus A340 tipi yolcu uçağı, Balıkesir'in Edremit ilçesinde restoran olarak kullanılacak. Uçağı satın alan ve bir müteşebbis için restoran haline dönüştürecek Skyair firması, dev uçağı 8 parçaya ayırıp, 7 TIR'la Balıkesir'in Edremit ilçesine taşıdı.

Kocaseyit Havaalanı karşısında 23 dönümlük arazi satın alan iş adamı Ali Akbulut, iki gün önce İstanbul'dan getirilen dev uçak parçalarının önünde yaptığı açıklamada, "Uçak projesi üç dört senedir hayal ettigim bir projeydi. Yurt dışında degişik ülkelerde gördüğüm için aynı şeyleri burada kurmayı hayal ediyordum ve bunu gerçekleştirdiğimize inanıyorum. Bu uçağı burada kurmak için Balıkesir Kocaseyit Havaalanı karşısında 23 dönümlük bir yer aldık, buraya kurmayı planlıyoruz. Uçak 524 kişilik Airbus 340 tipi, uçak İstanbul'da parçalandı, 8 parça halinde 7 TIR'la buraya getirildi, burada da bir buçuk, iki ay gibi kurulum aşamasından sonra, bir terslik gitmezse, hava şartları da el verirse, inşallah Mayıs'ın başında, sezonda faaliyete geçireceğiz. Türkiye'de kara yoluyla getirilen en büyük uçak olarak söylediler. Türkiye'de var ama farklı amaçlar için kullanılıyor, biz bunu restoran, düğün salonu olarak düşünüyoruz, planlıyoruz, Mayıs'ta sezonda da faaliyete girecek inşallah." dedi.

Kara yolunda durup TIR'ların üzerindeki uçak parçalarını inceleyen uçak mühendisi ve iş adamı Cengiz Sezgin ise bunu başarılı bir çalışma olarak gördüğünü söyledi. Sezgin, "Biraz zor olacak ama bu parçaları tekrar yetine getirmek iyi bir fikir, şimdiden heyecan duyuyorum. Benim hayalimdi zaten bu tür benzer bir şeyi yapmak ama mesleğim değil, sadece hayal olarak kaldı, gerçekleştiğini görmek heyecan verecek bana. Görünce durduk özellikle, sonunda güzel bir şey çıkacak ortaya. Bunu düşünenlere, gerçekleştirenlere, para harcayanlara Allah kolaylık versin, başarılar diliyorum." diye konuştu. Yolda durup uçak parçalarını inceleyen bir bayan ise uçak parçalarının restoran olacağını duyunca, "Sabırsızlıkla bekliyorum." dedi.

'Kocaseyit Havaalanı karşısında uçak restoranı hayalimdi, gerçek oldu'

'Kocaseyit Havaalanı karşısında uçak restoranı hayalimdi, gerçek oldu'

'Kocaseyit Havaalanı karşısında uçak restoranı hayalimdi, gerçek oldu'

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim