• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Kocaoğlu'ndan anket tepkisi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Bizim adaylığımız konusunda bir problem söz konusu değil" dedi.

CHP Tokat İl Başkanlığında düzenlenen belediye başkan adayı tanıtım toplantısına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, siyasette her günün, her seçim sürecinin koşullarının farklı olduğunu söyledi.

Kocaoğlu, 2009 yılındaki yerel seçimlere 6 ay kala aday adaylığını açıkladığını hatırlatarak, "Bu seçim sürecinin koşullarından dolayı aday adaylığına müracaat etmedim. Süreci takip ediyorum. Diğer rakiplerin adaylarını takip ediyorum" diye konuştu.

Kocaoğlu, şunları söyledi:

"Sayın Genel Başkanımızın da bir beyanatı oldu. Bizim adaylığımız konusunda bir problem söz konusu değil. Biz 10 sene büyükşehir belediye başkanlığı yaptık. Partimiz, bizim olmamız gerekliyse bizimle, başka birinin olması gerekliyse başka birisiyle... Bu süreci izliyoruz. Çok şükür problemimiz de yok. Karar verdiğimizde aday adaylığımızı da açıklayacağız."

Bir gazetecinin, "Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın İzmir'de AK Parti'den adaylık için ismi geçiyor. Bu konuda ne söyleyeceksiniz?" şeklindeki sorusu üzerine Kocaoğlu, "iyi olur" değerlendirmesinde bulundu.

Kocaoğlu, İzmir'de yapılan anketlerde AKP'nin oy oranının CHP'ye yakın olduğunun belirtilmesi üzerine, şöyle konuştu:

"Anketler bende de var. Açıklanan ankete itibar etmeyiniz. Ben itibar etmiyorum. Bende de anket var. 2001 yılından beri anket yaptırıyorum. Hiçbir anketimi açıklamadım, çocuğum da dahil kimseye göstermedim. Anket, stratejiyi belirleyecek adama lazımdır. Anket, öyle ortada dolaşmak için yapılmaz. O anketlerin hepsi manipülasyondur. 30 Mart akşamı anketlerin sonucu belli olur."

"Balbay'ın tahliyesine hepimiz çok sevindik"

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın tahliyesine çok sevindiklerini belirten Kocaoğlu, "Tahliyesini çok iyi değerlendiriyorum. Biliyorsunuz Balbay, İzmir milletvekilimiz, İzmir'de basında çalıştı, sonra Ankara'ya gitti. Balbay, hepimizin tanıdığı, sevdiği bir arkadaşımız. Biliyorsunuz başına bu felaket geldi, 5 yıla yakın bir süre tutuklu kaldı. Balbay'ın tahliyesine hepimiz çok sevindik. Cuma sabahı da İzmir'e gelecek. Cumartesi günü de yapacağımız etkinlik var. Büyük bir yol açıyoruz, viyadük açıyoruz. Orada da Balbay ile olacağız" şeklinde konuştu.

CHP Tokat Belediye Başkan adayı Hadiye Ardahanlı'nın tanıtıldığı toplantıya, CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, Tokat İl Başkanı Duran Kum, ilçe ve belde belediye başkan adayları ile partililer katıldı.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim