• BIST 9079.97
  • Altın 2321.592
  • Dolar 32.3302
  • Euro 34.9641
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Kocaoğlu: Bu gidişle olmayacak

Kocaoğlu: Bu gidişle olmayacak
Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) üyeleriyle buluşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, uzun süredir hayata geçirilemeyen katı...

Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) üyeleriyle buluşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, uzun süredir hayata geçirilemeyen katı atık bertaraf tesisi konusunda karamsar konuştu: "Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Kuzey bölgesinde bulduğumuz yer için uygun görüş vermemekte kararlı. Menderes'te kurmak istediğimiz tesis için de "Uğraşma, burasını da vermeyeceğiz" diyorlar. Bu gidişle katı atık bertaraf tesisini yapamadan 2019 yılını bulacağız gibi görünüyor. Bu tabii çok acı. Ne yaparız bilemiyorum."

EGİAD 73. Ege Toplantısı, Swiss Otel Grand Efes'te gerçekleşti. Sanayici ve işadamları, oda, borsa, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, ilçe belediye başkanları, rektörler ve basın kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı toplantının onur konuğu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu oldu. İzmir'in sorunlarının ve kentin geleceğinin masaya yatırıldığı toplantıda, 12 yıllık belediye başkanlığı döneminde hayata geçirdiği projeleri özetleyip devam eden projelerle ilgili bilgi veren Kocaoğlu, toplantıya katılan konukların sorularına da tek tek yanıt verdi.

Önlerindeki en büyük hedefin körfezin derinleştirilerek temizlenmesini sağlayacak Büyük Körfez Projesi ÇED'ini almak ve katı artık bertaraf tesisini kurmak olduğunu söyleyen Kocaoğlu, katı atık bertaraf tesisi konusunda krizle karşı karşıya olduklarını dile getirdi. Kurmayı planladıkları Kuzey Bölgesi Katı Atık Bertaraf Tesisi'nin önünün kesildiğini söyleyen Başkan Kocaoğlu, "Başka yerde yapın deniliyor. Bugün yeni bir yer için çalışmalara başlasak, en az 4-5 yılımızı alacak. Oysa Yamanlar'da sürecin çoğu bitmişti. 3 seneden fazla uğraştık ama sanırım bütün uğraşlarımız çöpe gitti. Orman ve Su İşleri Bakanlığı uygun görüşü vermemekte kararlı. Bir yandan da Menderes'te kurmak istediğimiz katı atık bertaraf tesisinin ön ÇED'ini alma hazırlığı yapıyorduk. "Uğraşma, burasını da vermeyeceğiz. Belediye Başkanı istemiyor" dediler. Bu gidişle katı atık bertaraf tesisini yapamadan 2019 yılını bulacağız gibi görünüyor. Bu tabii çok acı. Ne yaparız bilemiyorum." şeklinde konuştu.

İZMİR'DE TURİST KALACAKSA KEMARALTI AYAĞA KALKMALI

Kentte turizmi geliştirmek için bir dizi çalışma yürüttüklerini, bunlar içinde en önemlilerinden birinin Kemeraltı bölgesi olduğunu vurgulayan Başkan Kocaoğlu, "Tarihi Kemeraltı bölgesi kentin olmazsa olmaz projesi. Roma Antik Tiyatrosu'ndan yukarıya doğru evleri kamulaştırıyoruz. Restorasyon çalışmalarımız var. Bu kentin merkezinde turist kalacaksa, önce Kemeraltı'nın ayağa kalkması gerekiyor. "Kemeraltı çöküntü bölgesi olarak dursun da bu kente turist gelsin'. Yok böyle bir şey! Butik otelleriyle, hediyelik eşya merkezleriyle, Kemeraltı'ndaki iş yerlerinin ayağa kalkması gerekiyor." dedi.

İZMİR LİMANI, LİMAN LOBİLERİNE FEDA EDİLMEMELİ

Başkan Aziz Kocaoğlu, "Çandarlı Limanı ne aşamada? İzmir Limanı taşınacak mı?" sorularına da şu cevabı verdi: "30 yıllık süre içerisinde İzmir Limanı'nın büyütülmesi gerektiğini düşünüyorum. İzmir Limanı'nın konteyner limanı olmasına ekmek-su kadar ihtiyacımız var. İzmir Limanı kuzeydeki liman modellerine ve Çandarlı Limanı'nın özelleştirilmesine kurban edilmemeli. Onlar da çalışsın ama İzmir Limanı derinleştirilerek üçüncü nesil gemilere açılmalı. Büyüme alanı olarak belirlenen bölge acilen doldurulmalıdır. Ege'nin en büyük limanı olan Çandarlı Limanı yapılmalıdır. Ehil ellerde çalıştırılmalı ve ihtiyaç duyulduğunda büyütülmeli. Zaten projenin tamamını ihaleye girip "yap işlet devret" modeliyle alacak güçte kimse yoktur. O proje süreç içinde kademe kademe büyüyecektir. İzmir Limanı da derinleştirilip büyütülürse çok iyi olacak. Bu kentin limanını liman lobilerine feda etmemek gerektiğine inanıyorum."

Konuşmasının ardından Kocaoğlu, EGİAD'a katılan 11 yeni üyeye plaket verdi.Cihan

Kocaoğlu: Bu gidişle olmayacak

Kocaoğlu: Bu gidişle olmayacak

Kocaoğlu: Bu gidişle olmayacak

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim