• BIST 9132.45
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

'Kocanı Alırım' Davası Silbaştan

'Kocanı Alırım' Davası Silbaştan
İstanbul'da 2 çocuk annesi Çiğdem Ö.'nün, "Düş artık yakamdan yaratık. İstediğimin kocasını elinden alırım" diyen kocasının sevgilisine açtığı manevi tazminat davası yeniden görülecek.

İstanbul'da iki çocuk annesi Çiğdem Ö., kocasının sevgilisine manevi tazminat davası açtı. 4 yıl süren davayla ilgili görevsizlik kararı veren yerel mahkemenin kararını bozan Yargıtay, dosyayı aynı mahkemeye geri gönderdi.

İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne 5 yıl önce dava açan Çiğdem Ö., özel bir şirkette müdürlük yapan Çetin Ö. ile 31 yıl önce evlendi. Çiftin iki çocukları oldu. Çetin Ö.'nün müdürlüğünü yürüttüğü şirkette çalışan Meral G., evli olduğunu bildiği halde Çetin Ö. ile yasak ilişki yaşadı. Çiğdem Ö.'nün evliliği de büyük yara aldı.

"DÜŞ ARTIK YAKAMDAN YARATIK"

Meral G., iş ve aile çevresine Çetin Ö.'yü birlikte olduğu kişi olarak tanıttı. Bununla da yetinmeyen Meral G., Çiğdem Ö.'nün Facebook sayfasına, "Düş artık yakamdan yaratık. Sen ne kadar gurursuz ve sülük bir kadın çıktın. Yeter artık ya. İstediğimin kocasını elinden alırım. Zavallı" şeklinde 6 yıl önce değişik tarihlerde mesaj yazdı.

30 BİN LİRALIK TAZMİNAT DAVASI AÇTI

Çiğdem Ö. de, kendisine hakaret eden, onur, şeref ve saygınlığına saldırıda bulunan kocasının sevgilisi Meral G.'ye 30 bin liralık tazminat davası açtı. Bu arada kocası Çetin Ö.'ye de boşanma davası açan Çiğdem Ö. ayrıca kendisine gönderdiği hakaret içerikli mesajlar nedeniyle Meral G.'ye iki ayrı dava açtı. Meral G. her iki davadan da ceza aldı.

YARGITAY KARARI BOZDU

Tazminat davasının görüldüğü İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi 4 yıl sonra görevsizlik kararı vererek dosyayı İstanbul İş Mahkemesi'ne gönderdi. Davacı Çiğdem Ö. ise mahkemenin görevsizlik kararını temyiz etti. Çiğdem Ö.'yü haklı bularak yerel mahkemenin kararını bozan Yargıtay, dosyanın işçi-işveren uyuşmazlığı ile bir ilgisinin olmayıp manevi tazminat davası olduğunu belirterek yeniden İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülmesi gerektiğine hükmetti. Şimdi 5 yıldır süren manevi tazminat davasının aynı mahkemede görülmesine devam edilecek.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim