• BIST 8718.11
  • Altın 2240.877
  • Dolar 32.3243
  • Euro 35.1697
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

Kocamaz: "İtfaiye erlerimiz cansiperane şekilde çalışıyor"

Kocamaz: "İtfaiye erlerimiz cansiperane şekilde çalışıyor"
Mersin Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Haftası'nı düzenlediği tören ile kutladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Haftası'nı düzenlediği tören ile kutladı.

Özgecan Aslan Barış Meydanı'nda gerçekleştirilen törenin açılışını yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, itfaiye erlerinin İtfaiye Haftası'nı kutlayarak, erlere Mersin'deki başarıları için teşekkür etti.

İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan tören, itfaiye ekiplerinin müdahalelerinin yer aldığı tanıtım filmi ile devam etti. Tanıtım filmi katılımcıları duygulandırırken, itfaiye erlerinin mücadeleleri büyük alkış aldı. Burada konuşan Başkan Kocamaz, itfaiye erlerinin İtfaiye Haftası'nı kutlayarak, başarılarından dolayı teşekkür etti. Mersin'in Türkiye'nin en geniş orman alanlarına sahip bölgelerinden biri olduğunu, dolayısıyla orman yangını gibi beklenmeyen olaylarla da sık karşılaşıldığını belirten Kocamaz, "Zaman zaman beklenmeyen olaylarla karşılaşıyoruz, yangınlar gibi. Özellikle orman yangınları rüzgarın da etkisiyle bölgemizde çok hızlı bir şekilde yüksek kesimlere kadar yayılıyor ve ormanlarımız yok oluyor. Büyükşehir Belediyesi olarak gücümüzü her geçen gün biraz daha arttırıyoruz. İtfaiye araçlarımızı yeniliyoruz, yeni araçlarla gücümüze güç katmaya çalışıyoruz. 700'e yakın personelimiz yangınlarla mücadele ediyor. Çok şükür bu konuda Büyükşehir Belediyesi olarak başarılı olduğumuzu söyleyebiliriz" dedi.

İtfaiye erlerinin gerek yangında gerekse sel felaketlerinde yoğun bir gayret içerisinde, tehlikeyi göze alarak, insanların hayatını kurtarmanın yollarını aradıklarını ifade eden Kocamaz, "Bugüne kadar 21 bin olaya müdahale edilmiş. Çok şükür can kaybımız en az düzeyde. Amacımız mal kaybını da ortadan kaldırabilmek. Eleman sayımızı arttırıyoruz. Elemanlarımızı daha bilgili ve birikimli yetiştirebilmek gayreti ile devamlı eğitimler veriyoruz. Büyükşehir Belediyesi özellikle sel felaketinden sonra AKUT'la da iş birliğini yoğunlaştırdı. AKUT'la yapılan protokol çerçevesine karşılıklı olarak birbirimize destek vereceğiz ve can kaybını minimize edebilmek için var gücümüzle çalışacağız. Bütün itfaiyeci kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Mersin halkına cansiperane bir şekilde hizmet vermeye çalışıyorlar" şeklinde konuştu.

2018 ve 2019 yıllarında 150'şer tane yeni su tankını itfaiye araç filosuna ilave ederek araç sayısını 400'e çıkaracaklarının sözünü veren Kocamaz, Tokyo'dan ilham alarak gönüllü itfaiyecilik sistemini geliştirmek istediklerini söyledi. Kocamaz "Her yerleşim biriminden en az 5 kişiyi eğitiyoruz. Özellikle orman olan yerleşim birimlerine yangın olursa, yangın söndürme aracı gelinceye kadar bir an evvel müdahale edilmesi konusunda insanları bilinçlendiriyoruz. Bu konuda destek veren tüm muhtarlarımıza ve gönüllü itfaiyeci kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Gönüllü arkadaşlarımız ilk müdahalelerini geçenlerde çıkan orman yangınında gerçekleştirerek orman yangınının yayılmasını engellediler. Yangınsız, kazasız, belasız, insanların can derdine düşmediği günler temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından itfaiye aracından kementle atlayarak gösteri gerçekleştirilen itfaiye erleri, Kocamaz'a Türk Bayrağı hediye etti. Törende, İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesindeki itfaiye erlerinin müdahale ettiği olayların fotoğrafları da sergilenirken, katılımcılara su tankerinden limonata ikram edildi.

Törene, CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, Vali Yardımcısı Halil Karbuz, Mersin İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Ziyaddin Cavlak, AFAD Mersin Şube Müdürü Abdullah Kandemir, itfaiye görevlileri ve aileleri katıldı.

Kocamaz: "İtfaiye erlerimiz cansiperane şekilde çalışıyor"

Kocamaz: "İtfaiye erlerimiz cansiperane şekilde çalışıyor"

Kocamaz: "İtfaiye erlerimiz cansiperane şekilde çalışıyor"

Kocamaz: "İtfaiye erlerimiz cansiperane şekilde çalışıyor"

Kocamaz: "İtfaiye erlerimiz cansiperane şekilde çalışıyor"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim