• BIST 9463.25
  • Altın 2494.948
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.7855
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Kocaeli’nin Örnek Spor Merkezi Başiskele’de

Kocaeli’nin Örnek Spor Merkezi Başiskele’de
Başiskele Belediyesi, Kocaeli'de örnek olarak gösterilecek bir çalışma ile inşasına başladığı Hayme Hatun Spor Merkezi'ni hizmete açtı.

Başiskele Belediyesi, Kocaeli'de örnek olarak gösterilecek bir çalışma ile inşasına başladığı Hayme Hatun Spor Merkezi'ni hizmete açtı.

Başiskele Belediyesi yapımını tamamladığı projeleri bir bir halkın hizmetine sunuyor. Son olarak seçim beyannamesinde yer alan Bayanlara Özel Spor Merkezi, yapım çalışmalarının tamamlanmasının ardından hizmete girdi. Osmanlı Devleti'nin kurucusu olan Osman Gazi'nin büyükannesi, Ertuğrul Gazi'nin annesi "Hayme Hatun" isminin verildiği Bayan Spor Merkezi Başiskele'de yaşayan bayanların hizmetine sunuldu.

Açılışta Hayme Hatun Bayan Spor Merkezi'nin yanı sıra açılışı yapılmayan 5 park ve 6 spor sahası daha açılmış oldu. Bunlar 690 metrekarelik Hoylan sokak parkı, 2 bin metrekarelik engelsiz park, 450 metrekarelik Serdar mahallesi Erzurumlular Derneği Parkı, 600 metrekarelik Kars sokak parkı, 700 metrekarelik Yakamoz parkı, 313 metrekarelik Seymen Karton Okulu basketbol sahası, 450 metrekarelik Seymen Kartonsan Okulu futbol sahası, 200 metrekarelik Yuvacık İlköğretim Okulu basketbol sahası, 800 metrekarelik Karşıyaka futbol sahası, 242 metrekarelik Yakamoz basketbol sahası, bin 152 metrekarelik Vezirçiftliği futbol sahası olmak üzere toplam 7 bin 597 metrekare sosyal alan ve park, sahaların da toplu açılışı gerçekleştirildi.

Mehmetağa mahallesi Kullar caddesinde 550 metrekare kullanım alanı olan Hayme Hatun Bayan Spor Merkezi ile yapımı tamamlanan park ve spor alanlarının toplu açılışına AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve eşi Behiye Karaosmanoğlu, Başiskele Kaymakam Vekili Kartepe Kaymakamı Ayhan Durmuş, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Başiskele Halk Eğitim Müdürü Fuat Şahin, Mehmetağa Mahalle Muhtarı İsmail Özkar ve diğer mahalle muhtarları, meclis üyeleri ve mahalle halkı katıldı.

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz ise konuşmasında, "Bugün bölgemizde ilk defa sadece bayanlara yönelik olan spor kompleksimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Bunların planlamasını 5 noktamızda daha yaptık. İstedik ki bayanlarımızın sağlıklı bünyeleri olsun, sporla zamanlarını değerlendirsinler ve Başiskele'de ayrıcalıkları olsun. Sizlere hizmet etmekten Başiskele halkının hizmetkarı olmaktan son derece mutluyum. Bundan sonra da sizlerle birlikte omuz omuza kol kola daha nice eserlerin açılışında buluşacağız. Her gün bölgemize değer katmaya, yenilikler getirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Ayaz'ın ardından söz alan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise, "Toplu açılışımızın ve bayan spor merkezimizin hayırlı olmasını diliyorum. Hizmette sınır olmaz. Kocaeli halkımız, Başiskele halkımız biz inanıyoruz ki her şeyin en güzeline layıktır. Güzel insanlar güzel şeylere layıktır. Güzel insanlara kötü yollar, çirkin çevre ve binalar yakışmaz. Allah güzeldir, güzel olanı sever. Bizler fiziki olarak cadde, sokak, kavşak ve sahillerini çok büyük ölçüde güzelleştirdik, iyileştirdik Onun için bu tür eğitim merkezlerine, spor alanlarına, gençlik kamplarımızda gençlerimizi ahlaklı, ülkesini düşünen insanlar olarak yetiştirirsek hiç korkmayın onlar zaten gelir bu tesislerin en iyisini yaparlar. Ben Başiskele Belediye Başkanımız Hüseyin Ayaz kardeşimi bu tesis için kutluyorum. Hanım kardeşlerimiz her şeyin en güzeline layıktır" ifadelerini kullandı.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından bayan spor merkezini gezen davetliler hayranlıklarını gizleyemezken Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu özellikle fitness aletlerinden farklı olan birkaçını çok beğendiğini belirterek spor aletlerini ilk denemelerini kendisi yaptı.

Kocaeli’nin Örnek Spor Merkezi Başiskele’de

Kocaeli’nin Örnek Spor Merkezi Başiskele’de

Kocaeli’nin Örnek Spor Merkezi Başiskele’de

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim