• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Kocaeli’ndeki halk plajları A kalite

Kocaeli’ndeki halk plajları A kalite
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarıyla kentin sahillerinin gönül rahatlığıyla yüzülebilir hale getirildiği belirtildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarıyla kentin sahillerinin gönül rahatlığıyla yüzülebilir hale getirildiği belirtildi. Sağlık Bakanlığına bağlı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Kocaeli'ndeki sahillerin her geçen yıl daha da temizlendiğini ve A kalitesine ulaştığını bildirdi. Buna göre 2015'te Kocaeli'nde 19 yüzme alanından 16'sını A sınıfı (Mükemmel), 3 yüzme alanı ise B sınıfı (İyi) kategorisi olarak açıklandı.

Yüzme Suyu Kalitesi Yönetmeliği gereği her yıl yüzme sezonu öncesinde Kocaeli Valiliği başkanlığında kurulan komisyonca Kocaeli'ndeki Karadeniz ve İzmit Körfezi kıyılarında yüzme alanına açılacak plajlar belirleniyor. 2016 yılı için gerçekleştirilen komisyon toplantısı; Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Büyükşehir Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığının katılımı ile gerçekleştirildi.

Komisyon raporu sonucunda; İzmit Körfezi kıyılarında 10 adet ve Karadeniz kıyılarında 9 adet olmak üzere Kocaeli'nde toplam 19 adet yüzme alanı belirlendi. Buna göre söz konusu A kalite plajlar İzmit Körfezi'nde, Karamürsel Altınkemer, Ereğli Defne, Ulaşlı, Bayramoğlu Ada Plajı, Bayramoğlu Kadınlar Plajı, Bayramoğlu Halk Plajı, TÜBİTAK MAM Plajı, Kandıra sahillerinde Cebeci, Kerpe, Bağırganlı, Kefken, Kovanağzı, Kumcağız, Sarısu, Seyrek plajları; B sınıfı ise Tavşancıl, Başiskele (Balıkçı Barınağı Batı) ve Darıca Denize Sevgi plajları olarak belirlendi.

Sağlık Bakanlığına bağlı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu'ndan yapılan değerlendirmeye göre, Kocaeli'nde yapılan çalışmalarla deniz kalitesinin her yıl daha da arttığı kaydedildi. Kurum tarafından yüzme sularına yönelik yapılan araştırmaya göre 2014 sezonunda 19 yüzme alanının 4'ü C sınıfı girilebilir plaj, 6'sı B sınıfı ve 9 tanesi de A sınıfı idi. 2015'te C sınıfı yüzme alanı kalmadığı, 9 olan A sınıfı plaj sayısının 16'ya çıktığı, 6 olan B sınıfı plajdan 3 tanesinin ise A kaliteye yükseldiği duyuruldu.

ATIKLAR ARTIK DENİZE DEĞİL ARITMA TESİSLERİNE GİDİYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarıyla İzmit Körfezi bile denize girilebilir hale geldi. Körfez'e akan atık suların yüzde 99'i arıtılarak denize ulaştırıldığı belirtildi. İzmit Körfezi 35 yıl önceki temizliğine ve güzelliğine tekrar kavuştu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü'nün kent genelinde hayata geçirdiği 16 arıtma tesisi ile atıksuların yüzde 99'inin arıtılarak denize ulaştığı belirtildi. Bu tesislerin 7'si ise ileri biyolojik arıtma tesisi olma özelliği taşıyor.

PLAJLAR TEMİZ GÜVENLİK ÜST NOKTADA

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, halkın kullanımına açtığı plajlarda vatandaşların güvenli yüzebilmesi ve boğulma vakalarının önüne geçebilmek için 2005 yılından bu yana sahillerde 7/24 görev yapan ekipler çalıştırıyor. Sahillerde boğulma ve deniz kazalarına müdahalede bulunan Kocaeli Sahilleri Su Kazaları Engelleme Merkezi (KOSKEM) ekibi, Kocaeli'ndeki sahil bölgelerinde görevlerini eksiksiz yerine getiriyor. Sezon boyunca büyükşehir personeli ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan 200 personel sahillerde görev yapıyor.

SAHİLLERDE BROŞÜR DAĞITILIYOR

Ayrıca sahillerde su kazaları hakkında vatandaşları bilgilendirmek amacıyla hazırlanan broşürler, yaz dönemi boyunca halka dağıtılıyor. Sahillerde su kazaları hizmetlerinde cankurtaranlık kriterleri içerisinde gerekli olan kıyafet, ekipman, dürbün, can kurtarma kemeri, cankurtaran simidi, istasyon çadırı, düdük, suluk, güvenlik şeritleri için ip ve mantar, palet, maske, şnorkel, fırlatma ipi, telsiz, gözetleme kuleleri, 6 adet jet ski ve 6 adet zodyak bot kullanılıyor.

MAVİ BAYRAKLI PLAJLAR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Körfezi'nin temizlenmesi için yaptığı çalışmaların meyvesi olarak 2012 yılında Karamürsel Altınkemer Halk Plajı ile ilk mavi bayrağını aldı. 2013 yılında ikinci mavi bayrağını da Kandıra Cebeci Halk Plajı ile alan Büyükşehir Belediyesi, 2014'te bu iki mavi bayrağı korudu. 2015 Mavi Bayrak Jürisi tarafından Kandıra Cebeci Halk Plajı ve Karamürsel Altınkemer Plajı mavi bayrağa layık görüldü. Mavi bayrak sayısını artırmak için çalışmalar sürdürülüyor.

Öte yandan 2016 sezonu için mavi bayraklı plajlar ile ilgili yapılan başvuruları uluslararası jürinin değerlendirmesi ve sonuçların mayıs ayı başında açıklanması bekleniyor.Cihan

Kocaeli’ndeki halk plajları A kalite

Kocaeli’ndeki halk plajları A kalite

Kocaeli’ndeki halk plajları A kalite

Kocaeli’ndeki halk plajları A kalite

Kocaeli’ndeki halk plajları A kalite

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim