• BIST 9060.71
  • Altın 2292.356
  • Dolar 32.3135
  • Euro 35.0966
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Kocaeli’nde Kahramanmaraş Rüzgarı

Kocaeli’nde Kahramanmaraş Rüzgarı
Kahramanmaraş Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından hazırlanan "Maraş Yöresel Ürünler Fuarı" açıldı.

Kahramanmaraş Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından hazırlanan "Maraş Yöresel Ürünler Fuarı" açıldı. 6 gün açık kalacak olan fuarda 75 standa Kahramanmaraş'ın kültürü tanıtılacak.

Fuar, Kahramanmaraş Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Enis Göçer'in açış konuşmasıyla başladı. Göçer, "2002 yılından bu yana dernek olarak faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Kent genelinde 10 bin Maraşlı yaşamaktadır. Bu fuar ilk defa düzenleniyor. Burada amacımız Kahramanmaraş'ın kültürünü ve ürünlerini herkese göstermektir" dedi.

Ardından kürsüye gelen AK Parti Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz ise, "100 yıl önce Anadolu'muza bugün bizlere insanlık ve demokrasi dersi vermeye kalkanlar boğazımıza çökmeye gelmişlerdir. Bugünde aynı durum yaşanmaktadır. O dönemlerde Nene Hatunlar çıkarak yapılmak istenenlere dur demişlerdir. Dedelerimiz o sınavı başarıyla geçmiştir. Onlar görevlerini yaptılar şimdi sıra bizdedir. Sınav bitmedi. Yedi düvelin burada gözü vardır. Her zaman rahatımızı bozmak için geleceklerdir. Buna ancak birlik ve beraberlik içerisinde dur diyebiliriz. Yeniden diriliş mücadelesi vermekteyiz" diye konuştu.

Daha sonra Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı gösterisiyle, büyük alkış aldı.

Kahramanmaraş Yöresel Ürünler Fuarı'nda; yöresel dondurma, kahve, içli köfte, kuzu kavurma, bulgur pilavı, mumbar dolması, yaprak sarması, salça, zentinyağı, el ürünü bakırlar, meyan kökü şerbeti, kelle paça çorbası gibi bir çok ürün yer aldı.

Açılışa, Kocaeli Vali Yardımcısı Abdullah Etil, Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Kandıra Kaymakamı İsmail Çiçek, İzmit Belediye Başkan Vekili İbrahim Bulut, İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz, BBP İl Başkanı Nihat Yıldız, Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, MHP Kandıra İlçe Başkanı Türkan Özcan, Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Gültekin Görüm ve davetliler katıldı.

Kocaeli’nde Kahramanmaraş Rüzgarı

Kocaeli’nde Kahramanmaraş Rüzgarı

Kocaeli’nde Kahramanmaraş Rüzgarı

Kocaeli’nde Kahramanmaraş Rüzgarı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim